Google Chrome OS-базираните нетбуци ще бъдат официално обявени на 7 декември

Очаква се утре Google да представи на специално събитие първия си референтен нетбук, работещ под управлението на платформата Chrome OS.

Въпреки информацията за отлагане на официалния старт на Chrome OS за следващата година, очакванията че Google ще пусне първите базирани на нея нетбуци (или смартбуци, както ги наричат някои) още до края на тази изглежда са на път да се оправдаят. Това става ясно след като от компанията разпространиха до пресата покана за специално посветено на Chrome OS мероприятие, което ще се състои утре, 7 декември, в Сан Франциско, САЩ.


Според информация от сайта Engadget, на въпросното събитие Google ще демонстрира нетбук, който ще бъде пуснат под марката на компанията в ограничен тираж от 65 хиляди броя. На практика това е референтен продукт, предназначен за разработчици, които искат да тестват платформата Chrome OS и предназначените за нея софтуерни приложения. Засега няма информация за техническите характеристики на самия нетбук, с изключение на това, че в основата му ще е процесор Intel Atom.


Google Chrome OS-базираните нетбуци ще бъдат официално обявени на 7 декември

© PCWorld България, pcworld


Освен това става ясно също, че в близко време компанията планира да стартира и магазин за приложения Chrome Web / App Store. Това косвено се потвърждава и от неотдавнашния анонс на браузъра Chrome 8, в който е реализирана поддръжка на именно такива бъдещи уеб приложения, които ще са важна съставна част и на самата "облачна" платформа Chrome OS. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.