Очаква се и първият ноутбук с два дисплея от Acer - Iconia

… както и Windows 7 -базиран Acer таблет, който трябва да се появи на пазара през февруари догодина.

По време на специалното мероприятие в Ню Йорк, проведено на 23 ноември, на което Acer представи първите си Android таблети, очаквани през следващата пролет, компанията всъщност съобщи и за редица други интересни устройства със сензорни екрани, сред които е и първият Acer ноутбук с два дисплея (и без клавиатура), наречен Iconia, както и още един таблет, който ще работи под управлението на Windows 7.Трябва да се отбележи, че концепцията, използвана в dual-display ноутбука Acer Iconia не е особена технологична новост. Подобен продукт представи например компанията ASUS, още по време на изложението CeBIT 2009, но той така и не получи разпространена комерсиална реализация. Toshiba също вече пусна свой вариант в лицето на модела Libretto W105, но той е с два 7-инчови дисплея, докато новото устройство на Acer на практика е пълноразмерен лаптоп, снабден с два 14-инчови екрана с резолюция 1366х768 точки, поддържащи сензорна Multi-Touch технология.


Очаква се и първият ноутбук с два дисплея от Acer - Iconia

© PCWorld България, pcworld


Долният дисплей, който замества напълно липсващата физическа клавиатура, може да разпознава минимум 5 независими докосвания, улесняващи навигацията из интерфейса на лаптопа и превключването между активните задачи.


Очаква се и първият ноутбук с два дисплея от Acer - Iconia

© PCWorld България, pcworld


Acer Iconia работи под управлението на 64-битова Windows 7 Home Premium с интегрирана фирмена добавка, която дава възможност за разпределяне на съдържанието между двата дисплея на лаптопа. Разбира се, предвидена е и сензорна клавиатура с виртуален тъчпад.

 


Очаква се и първият ноутбук с два дисплея от Acer - Iconia

© PCWorld България, pcworld

 

Колкото до хардуерната част, тежащият около 2,8 кг. ноутбук Iconia може да бъде оборудван с процесори Intel Core i5-480M, 560M или 580M, до 4 GB системна DDR3 памет и твърд диск с капацитет от 320 до 750 GB. Графичната обработка е поверена на вграден Intel HD адаптер със 128 МВ собствена видеопамет. Лаптопът Iconia е снабден с Ethernet,, Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 3.0 комуникации, 3G-модем, VGA и HDMI изводи, два USB 2.0 и един USB 3.0 портове.

Засега от Acer обаче не съобщават информация за цената на лаптопа Iconia и кога ще го видим на пазара.

Известна е обаче датата за дебют на още един от дългоочакваната серия таблети на компанията – базираният на Windows 7 модел (на следващата страница).

 През февруари 2011 г. на пазара трябва да се появи Windows 7-базираният таблет на Acer, който изглежда ще изпревари Android моделите, планирани за пускане през пролетта.Очаква се и първият ноутбук с два дисплея от Acer - Iconia

© PCWorld България, pcworld


Въпросното устройство има 10,1-инчов сензорен дисплей и ще разчита на процесорната моща на мобилен AMD чип от ново поколение (не се уточнява точно какъв). Както и при представените Android таблети, Windows 7-базираното устройство ще е снабдено с Wi-Fi и 3G модули за комуникация, както и с две камери (с резолюция 1,3 мегапиксела, на предния и задния панел).Очаква се и първият ноутбук с два дисплея от Acer - Iconia

© PCWorld България, pcworld


От Acer специално подчертават компактните габарити на устройството, което ще е с дебелина само 15 мм и тегло от около килограм, но засега се въздържат да дават по-задълбочена информация както за подробните технически характеристики, така и за цената и дори за точното му маркетингово обозначение. Знае се само, че като допълнение към този таблет ще се предлага и специална докинг станция, добавяща клавиатура и позволяваща слагането на устройството във вертикално положение. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.