Станаха известни плановете на Intel за обновяването на мобилните платформи

След представянето на платформата Huron River с процесорите Sandy Bridge през януари, в края на 2011 г. Intel ще представи и следващото си мобилно решение Chief River, предназначено за работа с 22-нанометровите процесори от ново поколение Ivy Bridge.

Според съобщение на сайта DigiTimes, който се позовава на източници от производителите на дънни платки, Intel е уведомила своите партньори за подготовката на нова платформа за ноутбуци, наречена Chief River и ориентирана за използване с новите процесори с кодово наименование Ivy Bridge, произвеждани по 22-нанометров технологичен процес.

Очаква се в началото на 2011 г. (най-вероятно по време на изложението CES 2011 в началото на януари) корпорацията да представи новата си мобилна платформа Huron River, базирана на процесорите Sandy Bridge, и едновременно с това на пазара да се появят и първите ноутбуци с нея. През септември 2011 г. пък по план трябва да започне и производството на мобилни компютри на базата на споменатата платформа Chief River, чийто официален пазарен дебют трябва да се състои в началото на 2012 г. Засега не се съобщават подробности за характеристиките на решението Chief River, знае се само, че тя ще има поддръжка за високоскоростния интерфейс USB 3.0.Нова платформа през следващата година се очаква и в сегмента на нетбуците, като по план през второто тримесечие на 2011 г. трябва да започне масово производство на устройства, базирани на решението Cedar Trail-M. Това ще стане след като през декември тази година Intel започне да произвежда масово и таблет платформата си Oak Trail, която представлява комбинация от процесорите Intel Lincroft (т.е. серията чипове Atom Z6xx) и системната логика Whitney Point. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.