Първи снимки на видеокартата NVIDIA GeForce GTX 580

От фотографиите се вижда, че графичната карта GeForce GTX 580 ще е снабдена с двуслотово охлаждане от турбинен тип, като ще има два DVI интерфейса и един mini HDMI видео изход

Както ви информирахме по-рано през октомври, очаква се в края на ноември или началото на декември NVIDIA да представи нова настолна видеокарта от следващо поколение, обозначена като GeForce GTX 580.


По предварителна (и не съвсем официална информация) въпросното VGA устройство ще бъде базиран на новия 40-нанометров графичен процесор GF110. Очаква се също новата видеокарта да има 768 потокови процесора и 2 GB видеопамет от тип GDDR5 с 512-битова шина за достъп. В резултат производителността на новата GeForce GTX 580 трябва да е с около 20% по-висока в сравнение с тази на флагманския модел от сегашното поколение - GeForce GTX 480 – при съпоставими нива на енергопотреблението.

NVIDIA GeForce GTX 580


След тази първоначална информация, сега в Интернет се появяват и първите изображения на референтния GeForce GTX 580 модел и неговото охлаждане.От снимките се вижда, че VGA устройството ще е снабдено с двуслотово охлаждане от турбинен тип, като ще има два DVI интерфейса и един mini HDMI видео изход.


Първи снимки на видеокартата NVIDIA GeForce GTX 580

© PCWorld България, pcworld


По-подробни снимки на самия охладител публикува онлайн ресурсът it168.com. От тях се вижда, че охлаждащата система е базирана на пет 8-милиметрови медни топлинни тръби, които са в директен контакт с графичния процесор.


Първи снимки на видеокартата NVIDIA GeForce GTX 580

© PCWorld България, pcworld


Топлинните тръби минават през алуминиева радиаторна секция, която се обдухва от вентилатора в корпуса на видеокартата, извеждащ топлия въздух извън РС кутията. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.