Видеокартите от серия AMD Radeon HD6000 ще поддържат до 6 монитора

Това става възможно благодарение на интегрирането във видеокартите на два DisplayPort 1.2 извода, допълващи HDMI 1.4 и dual-link DVI-I конекторите на Radeon HD6000.

Въпреки, че по принцип от AMD нямат навика да разгласяват изнформация за продуктите си преди те да са готови за пазара, както обикновено част от подробностите винаги успява да изтече предварително в публичното пространство по неведоми начини.

Поредният пример за това са публикации в сайта Chiphell, който очеводно се е добрал до някои технически подробности за новите видеокарти на AMD от серията Radeon HD6000, която трябва да бъде обявена официално по-късно през този или началото на следващия месец. И по-точно отбелязва се, че VGA устройствата, известни с кодови имена Barts и Cayman, ще могат да поддържат възможности за възпроизвеждане на образ на до 6 различни монитора едновременно.Както личи от публикуваните слайдове това става възможно благодарение на интегрирането във видеокартите на два DisplayPort 1.2 конкетора, които поддържат MultiStream трансфер и обезпечават двукратно увеличение на скоростта на пренос на данни в сравнение с DisplayPort 1.1. Освен това, спецификацията DisplayPort 1.2 поддържа и по-голяма резолюция, както и стереоскопично (3D) изображение.Видеокартите от серия AMD Radeon HD6000 ще поддържат до 6 монитора

© PCWorld България, pcworld


Освен двата DisplayPort 1.2 новите видеокарти Barts и Cayman ще бъдат снабдени също с HDMI 1.4 видео изход (също поддържащ 3D) и два dual-link DVI-I интерфейса. Пак според публикуваната информация, по всичко личи, че новите видеокарти от серия Radeon HD6000 ще осигуряват поддръжка за UVD 3.0 и прираст в производителността във всички направления ... но пък и няма как да се очаква друго, ако AMD искат да ги продават поне толкова успешно, колкото продуктите от гамата HD5000. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.