Видеокартата NVIDIA GeForce GT 430 вече и официално

Най-актуалното попълнение в семейството продукти “Fermi” - NVIDIA GeForce GT 430 – е предназначено да служи като основна графична платформа на компютрите за цифрови мултимедийни забавления.

Както вероятно вече сте се досетили от изпреварващите анонси на GIGABYTE и още няколко компании, на пазара излиза нова видеокарта от NVIDIA от входен клас, а днес графичният производител обяви официално въпросния си продукт GeForce GT 430.

Видеокартата, предназначена основно за компютри за цифрови мултимедийни забавления, е създадена с цел да даде по-високо ниво на производителност от интегрираните видео решения, без да натежава съществено върху крайната цена на системата. Тя е базирана на GPU чипа GF108, изготвян по 40-нанометров технологичен процес. Референтното устройство съдържа 96 потокови процесора и 1 GB DDR3 видеопамет със 128-битова шина за достъп, а работните честоти на видео процесора и шейдърния блок са съответно 700 и 1400 MHz, докато паметта може да работи на честоти в диапазона 1600 – 1800 MHz.


Видеокартата GeForce GT 430 е с нископрофилен дизайн, подходящ за маломерни компютърни системи, и е снабдена с неголям еднослотов охладител от турбинен тип (т.е. с вентилатор). Този тип охладител не изкарва нагретия въздух извън компютърния корпус, но все пак поддържа температурата на видео чипа доста под максимално допустимите 98 градуса С. От NVIDIA специално изтъкват икономичността на графичното решение, чиято потребляема мощност не надхвърля 49 W.


Видеокартата NVIDIA GeForce GT 430 вече и официално

© PCWorld България, pcworld


За включване към РС системите се използва интерфейс PCI-Express 2.0 х16, а за връзка с дисплеи са предвидени D-Sub (опционален), DVI и HDMI 1.4a конектори. Максималната поддържана резолюция от новата видеокарта на NVIDIA е 2560x1600 точки, като се поддържат и практически всички съвременни видео технологии като DirectX 11, OpenGL 4.0, NVIDIA PureVideo HD, PhysX, CUDA и 3D Vision.

Според официалната информация, препоръчителната крайна цена на видеокартата NVIDIA GeForce GT 430 е $80, а както стана ясно, на пазара вече излизат базираните на нея VGA продукти на ОЕМ партньорите на компанията, при много от които има модификации в охлаждането и в основните работни честоти. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.