GIGABYTE обяви нова тиха видеокарта за домашно кино

NVIDIA GeForce GT 430-базираният VGA модел GV-N430OC-1GL на GIGABYTE е с фабрично завишени работни честоти и за пръв път въвежда двувентилаторен нископрофилен охладител в бюджетна видеокарта от входен клас.

Тихата работа е задължителна за компонентите, предназначени за изграждане на компютри за домашно кино (т.нар. HTPC), но от друга страна те трябва осигуряват и достатъчно мощност, за да отговарят на съвременните изисквания на потребителите за Full HD възпроизвеждане и мултимедийни забавления. Това често налага компромиси с една или друга от характеристиките на устройствата, особено когато става въпрос за бюджетни видеокарти, но от производителя GIGABYTE смятат, че са намерили най-добрата комбинация, предлагайки най-новия си модел в този сегмент, обозначен като GV-N430OC-1GL.

Тази видеокарта на GIGABYTE Technology е базирана на 40-нанометровия графичен чип NVIDIA GeForce GT 430 (GF 108), оборудвана е с 1GB DDR3 видеопамет със 128-битова шина и е с по-високи от референтните работни честоти на GPU блока.


За разлика от новите GeForce GT 430-базирани решения от Point of View, Sparkle и Zotac, които бяха обявени почти едновременно с GIGABYTE GV-N430OC-1GL, най-забележимата отличителна черта на този VGA модел от входен клас е изцяло новата компактна система за охлаждане с два вентилатора - на практика първата от този тип във въпросния "low-end" сегмент. Според GIGABYTE двата вентилатора с полегати перки на въпросния нископрофилен охладител удвояват ефективно охлаждащата способност, като същевременно разширяват канала на въздушния поток и минимизират турболенциите, което пък води до изключително тиха работа.


GIGABYTE обяви нова тиха видеокарта за домашно кино

© PCWorld България, pcworld


Разбира се, както всички съвременни графични решения на GIGABYTE и моделът GV-N430OC-1GL е изградена на базата на фирмения Ultra Durable 2 дизайн, който помага за поддържането на по-ниски работни температури и за удължаването на жизнения цикъл на устройството.

Освен DirectX 11, новата видеокарта поддържа последното поколение графични решения на NVIDIA, включително CUDA, PhysX и Blu-Ray 3D, както и скоростен трансфер на висококачествено аудио и видео посредством предвидения HDMI интерфейс.

На този етап от GIGABYTE не съобщават нищо за цената на новата си HTPC видеокарта, но за нея вероятно знаят повече официалните дистрибутори на марката в страната – Аргус, Мост и Вали Компютърс.

Още технически подробности за графичната карта GIGABYTE GV-N430OC-1GL могат да се намерят на официалната фирмена уеб страница, а също и във Facebook и Twitter

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.