Gigabyte показа нови дънни платки за процесорите Intel Sandy Bridge

Моделите, обозначени като Gigabyte P67A-UD5 и P67A-UD7 са позиционирани като високопроизводителни решения, базирани са на системната логика Intel P67 и процесърния цокъл LGA 1155.

По време на конференцията за разработчици IDF 2010 компанията Gigabyte демонстрира за първи път част от новото си портфолио дъна, предназначени за използване с процесорите на Intel, базирани на новата 32 nm архитектура с кодово наименование Sandy Bridge.

На форума тайванският производител на компютърни компоненти показа два модела, обозначени като P67A-UD5 и P67A-UD7. И двете нови дънни платки са позиционирани като високопроизводителни решения, базирани са на системната логика Intel P67 и процесърния цокъл LGA 1155. Освен това въпросните изделия имат по четири слота за модули DDR3 памет, по няколко USB 3.0 порта, по два SATA3 интерфейса (поддържащи скорости на трансфер на данни от до 6 Gb/s), модерни интегрирани аудио чипове и Power, Reset и Clear CMOS превключватели. Дънните платки P67A-UD5 и P67A-UD7, разбира се, са изготвени на базата на фирмената технология от последно поколение Ultra Durable 3, допълнена с пасивна система за охлаждане.


Двата модела все пак се различават в някои характеристики. Gigabyte P67A-UD5 например е с 20-фазна система за захранване, два PCI-Express x16 слота за работа с видеокарти в SLI и CrossFireX конфигурации, четири SATA2 порта и гигабитов мрежов Ethernet адаптер. За разлика от него моделът P67A-UD7 е снабден с 24-фазна система за захранване, четири PCI-Express x16 слота, шест SATA2 интерфейса и два Ethernet адаптера.

По всяка вероятност новите дъна Gigabyte P67A-UD5 и P67A-UD7 ще се появят на пазара заедно с излизането на Sandy Bridge процесорите в началото на 2011 г., когато ще станат ясни и цените им. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.