NVIDIA ще пусне нова GeForce GTX 470 с ядро GF104

Всички представени сега на пазара видеокарти GeForce GTX 470 от различните производители са базирани на ядрото GF100, в което са изключени 4 от 16 мултипроцесора или 128 ядра CUDA. Видеокарта на сложен и голям чип излиза достатъчно скъпа и затова не се радва на голяма популярност сред потребителите.

Сайтът Fuzilla.com съобщава, че NVIDIA възнамерява да пусне нова видеокарта GeForce GTX 470 на базата на чипа GF104, притежаващ 8 мултипроцесора с 48 шейдера във всеки. В ускорителя от среден клас GeForce GTX 460 се използва същия чип, но с един изключен мултипроцесор. Тази стъпка позволява на компанията да замени съществуващите GTX 470 с по-евтино решение със същата производителност.

Очаква се, че новият продукт ще се появи до края на лятото. Засега остава неясно ще пожелае ли NVIDIA да даде на този продукт ново име и ще диференцира неговата производителност от съответната на GTX 470, или ще представи ускорителя незабележимо за купувачите, както това се случи с GeForce GTX 260. Последната получи скоро след появата си 216 шейдерни процесора вместо първоначалните 196.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.