GIGABYTE допълва овърклокнатата си VGA серия с GeForce GTX 460 карти

Компанията обяви два нови модела, базирани на Fermi графичния чип на NVIDIA - GV-N460OC-1GI и GV-N460OC-768I. Освен фабрично завишените работни честоти, те се отличават и с новата фирмена технология на охлаждането, наречена WINDFORCE 2X.
От GIGABYTE Technology съобщиха официално за пазарния дебют на два фабрично овърклокнати модела видеокарти, базирани на GeForce GTX 460 графичния чип на NVIDIA. Според официалната информация, новите модели, обозначени като GV-N460OC-1GI (на снимката) и GV-N460OC-768I, са предназначени предимно към бюджетно ориентираните геймъри.


Както всички съвременни VGA продукти на производителя, и тези са базирани на технологията Ultra Durable VGA, която гарантира подбора на качествени компоненти в платките и, съответно, по-добри възможности за овъклок и по-висока системна стабилност. Освен това обаче, въпросните две видеокарти са оборудвани и с най-новата охлаждаща система на GIGABYTE, наречена WINDFORCE 2X, която според компанията гарантира около 11% по-висока ефективност в сравнение с референтния дизайн (чийто официален анонс  компанията на практика изпревари с настоящото си съобщение), благодарение на специалната система, намаляваща до минимум турбуленцията на въздушния поток.

Разбира се, новите видеокарти GV-N460OC-1GI и GV-N460OC-768I осигуряват поддръжка за някои от най-новите графични технологии като DirectX 11, NVIDIA CUDA, 3D Vision Surround и PhysX.

За повече информация относно новите модели GV-N460OC-1GI и GV-N460OC-768I от GIGABYTE препоръчват справка с официалния VGA микросайт на компанията. От производителя по традиция не дават ценова информация, но двете нови видеокарти вече се предлагат в някои западни онлайн магазини, според които по малкият модел със 768 MВ видеопамет - GV-N460OC-768I - се предлага за около $200, а по-мощният (GV-N460OC-1GI) - срещу $220 - $230. За подробности относно цените на тези продукти в България може да се търсят и местните дистрибутори на марката - Аргус, Мост и Вали Компютърс.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.