NVIDIA GeForce GTX 480M – официално

NVIDIA се опитва да си върне поразклатените позиции на пазара на видеокартите и да конкурира набиращите скорост графични решения на AMD. В тази борба калифорнийският производител залага на топ-модела NVIDIA GeForce GTX 480M, който е неговият първи съвместим с DirectX 11 Shader Model 5.0 продукт, базиран на 40 nm чип с архитектура Fermi.

Според NVIDIA, видеокартата е подходяща за използване във високопроизводителните ноутбуци, предназначени за геймъри, и е най-бързото подобно решение към момента. Ускорителят е снабден с 352 ядра CUDA, работещи на 850 MHz, докато честотата на GPU е 425 MHz. На свой ред паметта GDDR5 с 256 битов интерфейс и пропускателна способност 76,8 Gbit/s, работи на честота 1200 MHz.

NVIDIA GeForce GTX 480M поддържа технологиите NVIDIA PhysX, NVIDIA 2-Way SLI, CUDA и PureVideo HD 1080p. Решението се отнася към категорията NVIDIA 3D Vision Ready, поддържа PCI Express 2.0, OpenGL    3.2 и Dual-link DVI с HDCP, и напълно отговаря на изискванията на операционната система Microsoft Windows 7.

Новата мобилна видеокарта се очаква на пазара през юни.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.