Ревю на мишка SteelSeries Ikari Optical

Практически тестове във всички гейм жанрове

Драгомир "Duffer" Дончев

Не знам дали си даваш сметка, но живеем в страхотни времена. Да те покрай другото са и интересни, което е по-скоро проклятие, отколкото благословия, но аз говоря за друго. Оказа се, че през първото десетилетие на XXI век е чудесно да си геймър. Кажи-речи цялата хай тек индустрия работи за нас, почти няма производител на РС периферия, който да не предлага цели серии продукти предназначени специално за любителите на електронните забавления, а покрай другото имаме и компании като Razer и SteelSeries, бизнеса на които е изцяло свързан с това да задоволява нашите нужди, капризи и желания. 
С други думи – кеф!

Въпреки това забелязал съм, че има доста народ (особено сред по-младите геймърски прослойки), който е скептично настроен към тази теза. Свикнали да приемат всичко това за даденост, едва ли не като нещо полагащо им се, те трудно могат да оценят огромното количество труд, креативност и усилия, който се инвестират ежедневно, ежечасно и ежесекундно, за да може те да са доволни. И уви това вече не се отнася само за игрите и техните създатели (труда на които е систематично подценяван от години), но и за много от хардуерните компании.

 

Конкретно последното намира израз в един крайно глупав спор, който за съжаление закономерно възниква около всеки мой P1 материал, касаещ произволен гейм-специфичен продукт. Дали става дума за мишка/клавиатура на Razer или кутия на Antec, дежурно се намира някой, който „мъдро” да заключи, че видиш ли всичко това било платена пропаганда, и че всъщност разлика между произведения на приложното, хардуерно изкуство като Mamba или Nine Hundred Two и произволен A4Tech плъх или нонейм китайска кутия всъщност нямало. Оттук обикновено следва извода, че всеки който се „набутва” за маркови продукти е „балък” и едва ли не трябва да се чувства виновен, че е решил да прояви вкус, интелигентност и самочувствие, инвестирайки в нещо красиво, скъпо и функционално. 

Обикновено подминавам с усмивка на съжаление подобни „гениални” прозрения (за разлика от колегата Колев, който незнайно защо много им се впряга) и те занимавам с тях в рамките на това скандално дълго предисловие, единствено защото наистина се уморих да чета едни и същи неща в коментарите към всяка нова рецензия от този вид. Точно за това предлагам да се разберем следното: ако наистина смяташ и си убеден, че „дето SteelSeries там и Genius” предлагам просто да не си губим взаимно времето – ти да ми четеш ревюто, а аз да се боря с предубежденията ти. (Респективно далеч по-невъздържания от мен Колев да те ругателства в прав текст).

 

Продължава на страниците на Project One
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.