Sapphire обяви Toxic и Vapor-X варианти на Radeon HD 5870

И двете нови видеокарти на производителя са с 2GB GDDR5 видеопамет.
Докато все още чакаме с нетърпение пазарната поява на NVIDIA Fermi-базираните видеокарти, традиционните партньори на AMD/ATI продължават да усъвършенстват дизайна на конкурентните решения. Най-пресният пример е последният анонс от страна на компанията Sapphire, която съобщи за излизането на Toxic и Vapor-X варианти на Radeon HD 5870.

И двете нови видеокарти на компанията са оборудвани с 2GB собствена GDDR5 видеопамет и според Sapphire, осигуряват почти 3 TFLOPS изчислителна мощ, така че са подходящи и за най-екстремните геймъри. Въпреки това обаче, благодарение на усъвършенствания дизайн VGA устройствата консумират максимум 188W при пълно натоварване (и 27W в "idle" режим), което ги прави и порядъчно икономични за класа. Разбира се, поддържат се и традиционните за Radeon HD 5ххх серията DirectX 11 и Windows 7, както и за многомониторната ATI Eyefinity технология, която в случая може да поддържа до 3 дисплея с максимална резолюция 7680 x 1600.
И двете видеокарти са оборудвани с фирмените Vapor-X охладители на Sapphire като разликата между моделите е в работните честоти на графичното ядро и паметта: Toxic версията е фабрично овърколкнати параметри до 925MHz за GPU ядрото и до 4900MHz за паметта, докато при Vapor-X изданието честотите са съответно 850MHz и 4800MHz.
По традиция от Sapphire не съобщават ценова информация, но повече подробности за това колко струват новите продукти на компанията може да се търсят при дистрибуторите на марката у нас Асбис и Мост Компютърс.
Спецификациите на двата нови модела можете да видите на скрийншотите по-долу.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.