Евтините ATI Radeon HD 5450 видеокарти бяха обявени официално

Новата графична карта осигурява съвременни характеристики, богата за класа функционалност и HD мултимедийни възможности в стартовия ценови сегмент.
Вярна на обещанията си и на декларираните още през септември миналата година планове, днес AMD представи официално последното попълнение към вече доста популярната линия видеокарти ATI Radeon HD 5000. С тази графична карта производителят има за цел да осигури съвременни HD мултимедийни и гейминг възможности в най-ниския ценови сегмент на VGA пазара (диапазона $50 - $70).
Най-новият член на модерната Radeon гама, включва някои от основните характеристики, присъщи на мощната HD 5800 серия, като поддръжка на DirectX 11, ATI Eyefinity технологията, поддържаща възпроизвеждане на няколко монитора, и технологията ATI Stream.
 

Според AMD, ATI Radeon HD 5450 моделът се отличава и с "водеща производителност за ват, като вдига летвата на производителността в стартовия клас при ултра-ниски нива на потребление на енергия, позволявайки на производителите да проектират еднослотови карти с ниски нива на шум. Последните се гарантират от пасивното охлаждане на нископрофилната видеокарта, която благодарение на компактните си размери е подходяща за вграждане и в малоразмерни PC кутии и компютри за домашно кино (HTPC). Допълнителна стойност при изграждането на съвременни мултимедийни РС системи добавят характеристики като наличието на HDMI 1.3a с Dolby TrueHD и DTS-HD Master Audio поддръжка.
"ATI Radeon HD 5450 предлага на потребителите още един графичен продукт от следващо поколение на AMD, като допълнително утвърждава политиката на компанията да дава отлични показатели цена-производителност в различните ценови сегменти. С добавянето на ATI Radeon HD 5450, ентусиастите на домашния кинотеатър и "casual" геймърите ще имат достъп до водещи характеристики и солидна производителност на невероятна цена", коментира Мат Скинър, вицепрезидент и управител на AMD Graphics Division.


Графичните карти ATI Radeon HD 5450 са достъпни от момента на обявяване на продукта от производители като ASUS, ASK, Club 3D, DMM, GBT, HIS, LDLC.com, MSI, Sapphire, TUL, VT и XFX. Според официалната информация всичко това идва на пазара на цени от под $60 (за конфигурацията с 512MB видеопамет).
Както вече ви съобщихме в рамките на Project 1, базирани на Cedar GPU чипа разновидности на новата видеокарта вече са достъпни в някои европейски електронни магазини, където също можете да се ориентирате за ценовите нива, на които ще се предлагат.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.