GIGABYTE излиза напред с първата USB 3.0 сертифицирана дънна платка

Първият motherboard модел с USB 3.0 интерфейс, успешно покрил сертификационните тестове на организацията USB-IF, е GA-P55A-UD3.
От водещия производител на дънни платки, графични карти и пр. компоненти се похвалиха, че вече имат продукт, покрил тестовете за сертифициране на организацията USB-IF (Universal Serial Bus-Implementers Forum). Като първенец с такъв сертификат на пазара, д


За потребителите това означава, че при използване на въпросното дъно ще могат да се възползват от всички екстри, които идват с SuperSpeed USB (3.0) стандарта, включително до 10 пъти по-големи скорости на трансфер на информацията в сравнение USB 2.0, както и пълна съвместимост с конекторите на досегашната спецификация.

Според официалната информация от производителя, в момента и други негови motherboard продукти с USB 3.0 преминават през тестовете на стандартизиращата организация и се очаква също да получат такива сертификати в рамките на следващите 2-3 седмици.
Припомняме, че GIGABYTE вече има десетина USB 3.0-базирани дъна и поне още толкова, които се очакват в скоро време. Повече за всеки от тези продукти може да се научи и от официалната страница на компанията.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.