GIGABYTE изстреля серия дъна с USB 3.0, SATA 3.0 и 3X USB Power

Общо седем нови модела “ускорени” дънни платки допълват портфолиото от продукти с P55 чипсет на компанията. Всички те са оборудвани с набор нови технологии, обозначен като “333”.
Известният производител на дъна и видеокарти обяви седем нови motherboard продукта от серията си P55A. Интересното при тях е, че са оборудвани с комплект технологии от следващо поколение за увеличаване на производителността, обединени в решение, наречено GIGABYTE 333. Въпросното трио всъщност включва интерфейса USB 3.0, Serial-ATA Revision 3.0 (6Gbps) и тройка USB портове с постоянно захранване за мобилни устройства.
"Готовите за бъдещето" нови дънни платки на компанията всъщност са първите устройства, оборудвани с USB 3.0 сертифицирания хост контролер uPD720200 на NEC Electronics. Това позволява на USB интерфейса да поддържа до десет пъти по-високи скорости на трансфер в сравнение със сегашното USB 2.0 поколение, а поддръжката за SATA 3.0 интерфейса (поне на теория) дава възможност за четворно увеличение на скоростта на информационен трансфер в сравнение с версия 2.0.


С новите дъна от серията P55A GIGABYTE въвежда и подобрения в дизайна на изделията си, които вече са оборудвани с предпазители с по-ниско съпротивление, което според компанията намалява потенциалните падове на напрежението и осигурява по-стабилно и по-"обилно" захранване за електронните елементи, включително трите захранвани постоянно USB порта, предназначени за включване и зареждане на различни мобилни устройства. Новите дъна, разбира се са оборудвани и с фирмената технология Ultra Durable с двойна порция мед на печатната платка, която осигурява допълнително ниво на стабилност и трайност на продуктите.
Седемте нови модела P55A (GA-P55A-UD6, GA-P55A-UD5, GA-P55A-UD4P, GA-P55A-UD4, GA-P55A-UD3P, P55A-UD3R и GA-P55A-UD3)са предназначени за последното поколение Intel Core i7 и Core i5 процесори за цокъл LGA 1156 и поддържат DDR3 памети, работещи на 2200MHz и повече.
Повече подробности за новите технологии в тези нови дънни платки, изчерпателни технически характеристики за всеки от моделите и полезни даунлоуди има на специалния сайт на GIGABYTE. Информация за цените и наличността им в България пък може да се търсят при официалните дистрибутори на марката у нас - Аргус, Мост и Вали Компютърс.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.