До 3 седмици излизат видеокартите, базирани на 40nm видео чипове на nVidia

Първият продукт от това поколение вероятно ще е GV-N220OC-1GI моделът на Gigabyte, изграден на базата на GT 220.
Според публикация публикация от сайта Fudzilla, първата видеокарта, базирана на 40-нанометровия графичен процесор nVidia GT 220, ще бъде официално представена след около три седмици - т.е. малко по-късно, отколкото предвиждаха първоначално обявените планове, предвиждащи подобни дебюти през септември.
По сегашната информация, първият представител на това nVidia поколение, който е готов за пазарен старт, е видеокартата GV-N220OC-1GI на Gigabyte. Устройството ще е оборудвано с 48 потокови процесора и 1 GB GDDR3 памет със 128-битова шина. Работните честоти на графичния процесор GT 220, шейдерния блок и паметта са съответно 720, 1568 и 1600 MHz, което значи че са фабрично овърклокнати малко над тези на референтния модел.


Както обикновено, поддържат се Shader Model 4.1 и технологиите PhysX, PureVideo HD и CUDA, но за разлика от сегашните GPU чипове на nVidia графичният процесор GT 220 поддържа DirectX 10.1, т.е. все още предстои да догонва новите VGA продукти на AMD/ATI, които работят вече с API модела DirectX 11.

Видеокартата на Gigabyte е снабдена с DVI, D-Sub и HDMI интерфейси, а за охлаждането разчита на предвидения в референтния дизайн двуслотов охладител с 80-милиметров вентилатор. Според официалната информация, моделът GV-N220OC-1GI трябва да се появи на пазара в най-скоро време, но по-конкретни срокове и цени засега не се съобщават. Предполага се, че по същото време ще излязат GT 220-базираните VGA решения и на останалите ОЕМ партньори на nVidia.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.