Panasonic представи Full HD 3D технология

Panasonic демонстрира първата в света Full HD 3D Plasma Home Theater система по време на изложението IFA 2009 в Берлин. Плазмената Full HD 3D Home Theater система на Panasonic осигурява гледането на близки до реалните Full HD 3D изображения, като използва 103-инчов Panasonic HDTV плазмен телевизор и Panasonic Blu-ray Disc (BD) плейър, които предават към двете очи картина с HD резолюция (Full High Definition - 1920 x 1080 пиксела). С напредъка на технологиите във високоскоростния трансфер на данните и в системите за съхранение на информацията, днес 3D развлекателните устройства са способни да предложат истински High Definition изображения. Използвайки специален чифт очила с активен затвор, които работят в синхрон с плазмения HDTV екран, зрителят може да гледа 3D картина с два пъти по-голям обем информация от стандартния Full HD образ.

В момента плазмената ТВ технология е най-добрата за предоставяне на Full HD 3D гледане, до голяма степен поради присъщата възможност за опресняване на картината със скорост позволяваща показване на няколко изображения без загуба на резолюцията. Производителността на плазмените панели на Panasonic, чието самосветене гарантира отлична видео реакция, се използва максимално за разработката на 3D система, която показва заедно левите и десните изображения като Full HD картини без влошаване на разделителната способност.

Използвайки технологията за оптични дискове, разработвана от Panasonic в продължение на много години, и технологията за авторинг развивана от Panasonic Hollywood Laboratory (PHL), стана възможно да се записват 3D изображения, състоящи се съответно от ляво и дясно 1080p Full HD изображения, върху един единствен стандартен Blu-ray оптичен диск. Panasonic също така разработи технология за декодиране и възпроизвеждане на данните от левите и десните Full HD изображения, записани на Blu-ray диска, в реално време.

По този начин техническото решение, вградено във Full HD 3D Plasma Home Theater системата на Panasonic, елиминира трудностите срещани в по-ранните 3D устройства. Някои от тези проблеми бяха влошаване на качеството на картината (причинявано от комбинирането на количеството информация нужно за събиране на две изображения в едно), намаляване на яркостта, и необходимостта от слециално ред-по-ред кодиране на материала (което премахва възможността за комбиниране на 2D и 3D материал върху един диск).

Panasonic също така разработва професионални продукти и услуги, които могат да се използват за производство на 3D съдържание. Докато на производителите на 3D съдържание преди се е налагало ръчно да изграждат техни собствени системи за 3D производство, свързвайки физически множество 2D устройства, понастоящем Panasonic разработва професионална Full HD 3D производствена система. Тя се състои от двуобективна P2 професионална камера-рекордер и 3D-съвместим High Definition плазмен дисплей. Двуобективната P2 камера-рекордер осигурява заснемането на естествени висококачествени 3D изображения.


3D мастеринг услугите се предлагат от Panasonic Hollywood Laboratories и интегрирания Център за Усъвършенстван авторинг на Panasonic Hollywood Laboratories. По този начин, Panasonic е първата компания, която предлага продукти и услуги по цялата верига на 3D сигнала. Професионалното оборудване от Panasonic може да се използва за запис и мастеринг на Full HD 3D съдържание. Потребителските продукти на Panasonic, като плейъри на Blu-ray дискове и плазмени телевизори, ще осигурят висококачественото възпроизвеждане на 3D материала.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.