Intel Classmate PC – нетбукът за ученици

В последната си версия концептуалното устройство е пълнофункционален нетбук-таблет, способен да върши всичко, от което биха имали нужда подрастващите в начална училищна възраст при подготовката и споделянето на уроците си.


На международното изложение CES 2009 , проведено през януари в Лас Вегас, Intel официално представи своя нетбук-трансформер Classmate PC от ново поколение. Според създателите на компютъра, тяхното устройство е специално разработено, за да осигури комфортни условия за ефективно обучение на ученици. При това, инженерите на компанията са положили максимални усилия, за да се получи функционален, привлекателен на външен вид и едновременно с това относително евтин продукт.

Като работи в сътрудничество с местни компании и организации, технологичната екосистема предоставя специално разработени продукти и услуги в отговор на уникалните нужди на образованието по света. Intel Learning Series предоставя обща мрежа за тези компании да комуникират своите уникални роли и ценности в предоставянето на общо решение за образованието. Идеята е местните производители на компютри да предоставят както новия Intel-базиран дизайн на Classmate PC и така и настоящия традиционен дизайн на ученици и учители. Разбира се, компютрите ще бъдат предварително инсталирани с безопасен софтуер с подкрепата на Intel Learning Series инициативата и нейните партньори.

Като имаме предвид всичко това, както и порядъчно широката функционалност на самото устройство, можем само да се надяваме, че образователната програма на Intel скоро ще даде плодове и у нас. Classmate PC със сигурност е значително по-добър вариант хлапетата да се научат да боравят със съвременна техника и Интернет, отколкото допотопните настолни РС-та, характерни за много родните училища (доколкото изобщо има такава техника в тях).

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.