Видеокартите PowerColor “позеленяват”

Концернът TUL, eдин от най-големите производители на графични карти и собственик на марката PowerColor, пуска на пазара енергопестящи «зелени» Radeon модели, насочени към базовия, ценово достъпен сегмент.
Представителите на новата Go! Green екологичната серия са с малко понижени параметри, които обаче се компенсират от значително намаленото потребление на ток и тихата работа. Те ще конкурират обявените наскоро видеокарти на Nvidia - GeForce Green Edition, със стремежа да наваксат отсъствието на AMD в този сегмент от пазара, информират от родния дистрибутор Диджи Електроникс.

По информация от PowerColor, консумацията на енергия в новите карти е по-ниско, отколкото тази на преките им конкуренти GeForce 9500GT и GeForce 8400GS съответно с 38% и 24%. Въпреки че принадлежат към различни семейства на серията Radeon 4000, двата нови модела са с еднаква честотна формула - 600 MHz на чипа и 800 MHz на GDDR2 паметта. Обемът видеопамет също е еднакъв - 512 МВ. Независимо от това, предимствата на Radeon HD 4650, разполагащ с 320 поточни процесори спрямо 80 при Radeon HD 4350, и 128-битова шина към паметта вместо 64-битова при младшия продукт, изглеждат очевидни.

 

Екологичната „модна селекция" ще се отличава и с опаковка в нюанси на зеления цвят. Производителят вероятно смята, че това няма да навреди на имиджа на характерно червените видео ускорители от серията Radeon, въпреки че зеленото по принцип е "цветът на Nvidia".
Според Сиянела Велкова, продуктов мениджър в Диджи Електроникс, моделът PowerColor Radeon HD 4650 SCS3 вече е достъпен в дистрибуторския канал, а срокът на доставка е до 2 седмици. В родната компания очакват повишен интерес към тези тихи и икономични графични карти с пасивно охлаждане, тъй като те са достатъчно мощни за повечето приложения, но и на "разумна цена". Новите „зелени" VGA устройства на PowerColor ще се предлагат с 2 години гаранция.
Повече информация за тях може да се намери и на официалната уеб страница на производителя.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.