Xerox предлага цветен печат на цената на черно-бял

Компанията представя новия цветен принтер Phaser 8860, използващ твърдо мастило, благодарение на което цената на цветния отпечатък е същата като тази на черно-белия.
Новият модел Xerox Phaser 8860 е цветен принтер, който използва технологията от ново поколение на Xerox -


Характерно за технологията с твърдо мастило на Xerox е, че няма нужда от касети. Мастилата се поставят разделени по цвят в мастилените контейнери, като изискват минимално пакетиране и отделят 90% по-малко отпадъци от конкурентни лазерни принтери от същия клас, твърдят още от компанията.
Xerox цитира Дейвид Спенсър, президент на SpencerLab (лаборатория за дигитален цвят, която е извършила независим тест на Phaser 8860), според когото "„Стойността на новoтo твърдо мастило на Xerox е равна на една-трета от стойността на течното черно мастило. Това на практика прави цената на цветния печат същата като тази на черно-белия.
Принтерът има и функция за автоматичен двустранен печат и N-up режим, които позволяват на потребителите да отпечатват съдържанието на няколко страници върху една, дават възможност за вместването на повече изображения върху един лист хартия и, съответно, да постигнат допълнителни спестявания от консумативи. Принтерът 8860 от серията Phaser отговаря и на новите изисквания ENERGY STAR на Агенцията за защита на природата на САЩ, което е и критерий за енергоикономичност.
Оборудван със 750 MHz процесор и Adobe PostScript3 поддръжка, Phaser 8860 печата в цвят по скалата Pantone, което означава, че качеството на изображението съвпада със строгите стандарти на тази цветна система, подчертават още от Xerox България.
Според официалната информация, базовата цена на цветния принтер Phaser 8860 е 3898 лв. без ДДС. Черното мастило с капацитет 14 000 страници струва 340 лв. без ДДС, а всяко от цветните мастила, също с капацитет 14 000 страници, струва само по 114 лв. без ДДС.
За повече информация относно наличността на новото устройство от Xerox препоръчват контакт с търговската мрежа на компанията у нас.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.