И BenQ се присъедини към All-in-One PC тенденцията

Компанията представи официално линия компютри от тип “всичко в едно”, наречена nScreen.
BenQ всъщност отдавна планира да излезе на пазара на "all-in-one", компютрите на официален анонс за такива машини на компанията се появи едва вчера, когато производителят съобщи за продуктовата си линия nScreen.
В нея засега влизат две РС системи - 18,5-инчовия модел i91 и 21.5-инчовия i221. И при двете устройства дисплеят е със съотношение на страните 16:9, като при първия резолюцията е 1366x768 точки, а при втория - 1920х1080. Интересна отличителна особеност на "моноблок" РС-тата на BenQ е големият "Volume" бутон, разположен в долната дясна част на рамката на екрана, с който може както да се включва и изключва компютъра, така и да се регулират силата на звука, яркостта на дисплея и други основни настройки.

Според информация от различни онлайн източници, новите nScreen компютри на BenQ ще излязат на пазара по някое време през пролетта, като първо ще се появят в Тайван, Япония и Австралия. Очакваната ориентировъчна цена на nScreen i91 е около $520, а за по-големият модел засега цифрата не е известна. Не е много ясно също дали (и кога) устройствата ще се предлагат на Европейския пазар, но повече информация по въпроса може да се търси при търговските партньори на марката у нас Контракс, Мост Компютърс, Поликомп и Торнадо.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.