Участвайте в конкурса за STEM науки "Търси се СУПЕР STEM в твоето училище!"

За втора година в България се провежда националният конкурс за STEM науки в училище (Science - Technology - Engineering - Mathematics) "Търси се СУПЕР STEM в твоето училище!". Конкурсът обединява иновативни идеи, интердисциплинарен подход и вдъхновение, за да се даде възможност за споделяне на постижения и успехи областта на STEM науките в училищата в България. Той има за цел да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират. Националният конкурс се организира от EduTechFlag и се подкрепя в партньорство на знанието от водещия в света център за STEM науки - Научния Център Карнеги, Пенсилвания, САЩ. Инициативата се подкрепя от Аксидиа АД, Делта3, eSkills For Future, PCworld и много други.

В SUPER STEM България 2018 могат да участват учители и ученици

Ученици от 1-ви до 12-ти клас ще могат да участват, като изпратят кратко резюме или до 3 минутно видео за свое постижение и/или експеримент, проект, хрумване, участие в зелено училище или обучение в лятна школа в областта на STEM. Участието може да е индивидуално или в екип до 5 участника, като се посочи лидерът на екипа.

Три ще са категориите награди SUPER STEM ученици България

Учители могат да участват в конкурса SUPER STEM като изпратят кратко резюме за STEM проекти, в които са участвали и насърчили учениците да се включат. Кандидатстването с електронно портфолио е предимство!
Учителите победители ще са в две категории DIGITAL EXCELLENCE и STEM AMBASSADOR.
  • Регистрацията ще бъде отворена на 10 Ноември и ще продължи до 30 Ноември 2018.
    Класирането и победителите ще бъдат обявени в края на м.Декември.
    На официална церемония през м.януари 2019 ще бъдат връчени наградите на победителите SUPER STEM България 2018.

Участвайте в конкурса за STEM науки "Търси се СУПЕР STEM в твоето училище!"

Повече от впечатляващи са резултатите от първото издание на SUPER STEM България през 2017 с участие на 64 проекта, от които 48 бяха проектите на ученици от 16 града в България, 18 бяха номинациите за учители от 10 града. На церемония по награждаване участваха 20 лектори ученици със свои разработки. 12 са организациите партньори и спонсори подкрепили инициативата през 2017 с главна роля на Научния център Карнеги за STEM обучение, САЩ. Учителите победители (г-жа Лиляна Русенова от ОМГ "Академик Кирил Попов" гр.Пловдив и г-жа Радка Костадинова от СУ "Ив. Вазов", гр.Вършец) бяха наградени с награда участие в STEM обучение в Научния Център Карнеги, Питсбърг, което се проведе през юли 2018 в САЩ.

STEM науките и задълбоченото им изучаване в училище имат водеща роля за бъдещите постижения на учениците и тяхното образователно и професионално развитие, и косвено влияе върху всички области на обществото. Учениците могат да имат по-висок интерес и да учат ефективно, когато учат помежду си и от своите връстници, и когато самите ученици споделят за собствените си постижения. Неформалното обучение, извън училище може да има значителен принос за образователните резултати и интереса към STEM науките. Учителите, които насърчават учениците да се интересуват, проучват и експериментират, са водещ "двигател" за постиженията на учениците в STEM науките.

Кой може да бъде SUPER STEM?
  • SUPER STEM са ученици, които участват/създават/творят/експериментират с проекти/идеи в областта на STEM (извън училище/неформална среда).
    SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии и други активности свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.
    SUPER STEM учител (STEM AMBASSADOR) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM.
Повече информация, как да участвате, регламента и наградите на: http://edutechflag.eu/stem и на e-mail: info@edutechflag.eu с тема "Национален конкурс за STEM науки 2018".
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.