за нас

Мариян Славов

Мариян Славов

Главен редактор

Мариян е типичният пример за понятието Jack of all trades. Запален по технологиите от дете, той преминава през различни стадии - от притежаването на всички видове игрови конзоли, през сглобяването на собствен компютър, участието в издаването на астономическо списание до уроците по японски. С журналистика се занимава от 2007-а година, когато е редактор в новинарски сайт за Формула 1. Като фен на технологиите работата като главен редактор на PCWorld България е сбъдната мечта, за която свидетелстват всички събрани броеве на списанието от младежките му години. Номиниран е за Медиа Мастърс през 2017 в категория „Интернет медии – дълги форми” за материала "Ще убият ли технологиите Човека". В свободното си време Мариян забива на китара в алтърнатив банда, пише стихове и глези вкусовите си рецептори с отлежало японско уиски. Когато има нужда от вдъхновени, чете братя Стругацки и слуша никому неизвестни джаз банди.
Александър Главчев

Александър Главчев

Редактор Хардуер

Творческият път на Александър започва доста… необичайно. Преди да кандидатства за студент попада на дебела тема по география, взима твърдото (!) решение да не хаби живота в писане на текстове и отива на изпити по математика. В резултат развитието му е съвсем логично и през 2018-та отбелязва 10-тата си годишнина като ИТ журналист. Математическата му кариера започва със списване на геймърски сайт и минава през длъжността на сценарист на телевизионното предаване Мреж@та, след което няколко години пише за предимно за бизнес ИТ издания. В свободното си време обича да кара велосипед из града и по планините. Изживява се и като (любител) фотограф. Слуша предимно метъл и електронна музика, но не отказва и хубави симфонични произведения...
Мария Динкова

Мария Динкова

Редактор Лайфстайл

Мария работи като редактор в ICT Media от 2017. Обича да пише за наука, изкуствен интелект, облачни технологии, както и за всички онези джаджи, които значително улесняват ежедневието ни. В свободното си време често пътува, губи се из книжни светове и мечтае за деня, в който най-накрая ще бъде изобретена машина на времето.
Иван Гайдаров

Иван Гайдаров

Редактор Софтуер

Иван описва себе си като професионален журналист и биографията му напълно потвърждава това. Започва работа в издание за жилищна политика, след което минава през отразяването на вътрешно-политическия живот в България, за да намери своя настоящ пристан в сферата на технологиите. Иначе тя никак не му е чужда. След като се сдобива с първия си компютър - IBM 386 – още през далечната 1992 г., той започва своето пътешествие из виртуалния свят, което продължава и до днес, дълго преди голяма част от връстниците си. Извън професионалните си задължения Иван дълги години се занимава с хип-хоп и хард кор музика като част от бургаския дует НОКАУТ. Обича спокойствието, хубавите книги, веселите маси и добрите събеседници.
Владимир Георгиев

Владимир Георгиев

Редактор

Владимир не спира да търси дупки в пространствено-времевия континуум или поне 25-ти час на денонощието. Но и няма как иначе - киноман, гледащ всичко стойностно, от сълзливи романтики и комедии, до хорър и сай-фай; геймър - собственик на актуалните конзоли, че дори и смартфон и таблет, за да не се изпускат последните мобилни хитове; книжен плъх, обречен да чете всички жанрове, но все пак, с известен афинитет към хоръра и научната фантастика. В света на журналистиката навлиза през 2001-ва година, пишейки за игри в списание Computer. В последвалите години пише за Gamer’s Workshop, вестник Компютри, списание Download.BG, главен редактор е на 3DZone.bg и UGDB.com. В PC World започва да пише през вече античната 2004-та година. Предпочита звукът на тишината, а в редките случаи когато търси музикална компания слуша Ханс Цимер (Hans Zimmer), Джеймс Нютън Хауърд (James Newton Howard), Енио Мориконе (Ennio Morricone) или саундтраците на любими поредици игри, като Hitman, Legacy of Kain, The Legend of Zelda, God of War и др.? Понастоящем, освен да пише за PC World, разработва мобилни игри и приложения.
Ивайло Коралски

Ивайло Коралски

Редактор Игри

Журналист и редактор в редица хартиени и дигитални медии в продължение на повече от петнадесет години, Ивайло е отявлен геймър и киноман със силен афинитет към всичко технологично. Израснал е с олд-скул фантастиката на Станислав Лев и криминалните класики на Реймънд Чандлър, Мики Спилейн и Агата Кристи. В последните три години се е отдал почти ексклузивно на сериозен гейм-дев, като дебютният продукт на студиото му Kyodai, Elea, вече може да бъде открит в дигиталните магазини на Steam и Xbox One. Морелюбец по душа и потекло.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.