Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Правила и FAQ

17 фев 2017

РУНД 1 (и единствен)


Ревю на компютърна/конзолна/мобилна игра – няма значение дали игрите са нови, стари, скъпи, евтини и т. н. (за първи рунд не предоставяме игри за ревюта). Всеки участник може да изпрати неограничен брой видео ревюта на pcwedit@idg.bg (препоръчително чрез линк за сваляне от Google Drive, Box.net, Dropbox, Dox.bg или друга подобна услуга).

Всеки имейл трябва да съдържа: прикачен видео файл или линк за сваляне, на коя игра е ревюто, име и фамилия на участника, град и телефонен номер, за да можем да се свържем бързо и лесно с всеки участник при необходимост.

ВРЕМЕВА РАМКА:

 • Изпращане на видео ревюта в рамките на 3 седмици от датата на обявяването на конкурса, т.е. не по-късно от 10 март 2017 г.

 • Имената на участниците заели първите три места места в крайната класация, ще бъдат обявени седмица след поставения краен срок в зоната You-GameReview в сайта на YouReview , в YouТube канала на PC World България и във Facebook страницата на PC World.

 • Класацията на ревютата ще се определя на базата на вот на публиката чрез бутона за харесване в YouTube. Публиката ще може да гласува в продължение на 1 (една) календарна седмица след крайния срок за изпращане на ревютата - от 11-и до 16 март включително.

Участникът, събрал най-много гласове на публиката (харесвания чрез бутона) в YouТube канала на PC World България, ще вземе материалната награда в конкурса – геймърска дънна платка ASRock Z270 Extreme 4.

За класираните на второ и трето място наградата ще бъде морална – имената им и техните клипове ще бъдат обявени в заключителната публикация за конкурса, която ще бъде поместена не по-късно от 20 март в зоната You-GameReview в сайта на YouReview , в YouТube канала на PC World България и във Facebook страницата на PC World.


ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ:

 • Клипът да е с дължина до 5 мин. (приблизително)

 • Видеото да е минимум с HD качество.

 • Файлът да е във формат .MP4/.MPEG4 или друг формат, подходящ за YouTube.

СТИЛОВИ ИЗИСКВАНИЯ:

 • Ревюто да е максимално обективно, а не рекламно или антирекламно, но и да показва личното мнение на презентатора.

 • Ревюто да е на български.

ДРУГИ ИЗИСКВАНИЯ:

 • Ревюто да не е публикувано в други медии (може обаче да е публикувано в личен видео канал, блог и пр., например ако вече имате готово подходящо видео ревю, което сте направили преди конкурса, и решите да участвате в него).

 • Ако към ревюто има музика, нейната употреба не трябва да нарушава авторски права. Участниците могат: да използват собствена музика, на която са автори; да използват музика на други автори, но само с изрично писмено разрешение от съответните автори, което да можем да видим и ние; да използват музика, неограничена от авторско право, като например наличната музика в YouTube за безплатно сваляне - https://www.youtube.com/audiolibrary, или пък тук http://incompetech.com/music/royalty-free/. Задължително посочете автора на музиката във всички случаи!

 • Авторските права върху всички видео материали, подадени в рамките на конкурса, са на ICT Media, издател на PC World Bulgaria (с това по никакъв начин не искаме да ви ощетим - ние ценим вашия труд, просто искаме да сме сигурни, че клиповете един ден няма да се окажат собственост на други компании, например).

 • В случай, че получим по-малко от 15 видео ревюта в указания срок, си запазваме правото да удължим конкурса с до 1 седмица (7 дни).

ПРЕПОРЪКИ:

 • Колкото по-качествен е звукът на видеото и колкото по-ясно, ентусиазирано и интересно представите играта, толкова по-голям шанс имате да спечелите наградата. Качествен звук се постига с външен микрофон или поне в тиха стая без ехо и странични шумове.

 • Колкото по-добра е осветеността и цялостното техническо качество на клипа, толкова по-голям е шансът да бъдете сред победителите.

 • Колкото повече видео ревюта изпратите, толкова по-висок е шансът ви да спечелите.

Други статии за YouReview
абонамент за бюлетина