Tyxo.bg counter

Как да се сдобием с Android P сега

Android P е в публичен бета тест. Ето как да си инсталирате деветата версия на мобилната операционна система.

Публичната бета версия на задаващия се Android P е достъпна не само на устройствата от серията Pixel. Тя може да бъде инсталирана на някои топ смартфони на Nokia, Oppo, Sony, Vivo и Xiaomi, както и на Essential. Вижте конкретните модели тук.

Да инсталирам ли Android P?

Ако ви гризе любопитството, разполагате със съвместимо устройство и сте поне малко технически грамотен, то защо не. Ще можете от първа ръка да видите какво подготвят от Google, а ако са налице прекалено много проблеми можете винаги да се върнете на предишната си операционна система. 

Преди да започнете процеса е добре да съхраните на сигурно място данните си. Не забравяйте, че ще имате работа с недовършен софтуер, та не е невъзможно да се сблъскате с проблеми и нестабилно поведение.

Как да се сдобием с бетата на Android P

Свалянето на софтуера би трябвало да е лесно, след регистрация в Android Beta Program. Всяко одобрено устройство ще получи най-прясната версия на операционната система под формата на ъпдейт “по въздуха”.

  1. стартирайте браузъра и отидете на g.co/androidbeta;
  2. Намерете устройството си в списъка и натиснете “Opt in” бутона;
  3. Трябва да се съгласите с официалните правила и условия на програмата, след което посочете “Join Beta”;
  4. Натиснете “OK” на съобщението, потвърждаващо че сте част от програмата;
  5. Ъпдейтът може да дойде до 24 часа (имайте предвид, че това няма да се случи ако сте флашвали смартфона си). Ако все пак мине време и нищо не се случва, то проверете интернет свързаността си посетете менюто за ъпдейти (Settings > About phone > System updates);
  6. При получаване на чаканата нотификация, натиснете “Download and install”;
  7. В следващия прозорец ще бъдете уведомени, че на устройството ви ще бъде инсталирана предварителна версия на Android. Файлът, който ще свалите, е големичък, та може би ще е удачно да проверите дали сте свързан към Wi-Fi мрежа;
  8. Вече можете инсталирате бетата. Следвайте инструкциите на екрана.

Как премахнем Android Beta от телефона си

Деинсталацията на бетата е също толкова лесна, колкото и получаването ѝ. Просто отидете отново на g.co/androidbeta и натиснете “Opt out” бутона в списъка до своето устройство. Имайте обаче предвид, че по време на процеса всички данни на него ще бъдат изтрити.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.