Tyxo.bg counter

Office 2019 ще изисква Windows 10

Microsoft правят още една сериозна стъпка към налагането на Windows 10 - следващата голяма инсталация на офисния пакет на компанията - Office 2019, ще бъде поддържана само на тази операционна система. В блог пост миналия четвъртък Microsoft пишат, че версии за предварителен преглед на новия офис пакет ще се появят през втората четвърт на тази година, а официалното пускане на програмата ще се случи през есента.

Изискването за Windows 10 обаче е нещо ново - то включва всички версии, които се ъпдейтват на половингодишна база - най-просто казано, това са Windows 10 Home и Windows 10 Pro. "Софтуер, който е на повече от 10 години, е по-малко продуктивен и по-несигурен. Темповете на промяна в индустрията се ускоряват и става наложително да пренесем софтуера си към по-модерни системи", пише Microsoft в поста.

Компанията също добавя, че новият пакет няма да използва MSI инсталатор, вместо това ще бъде използван методът Click-to-Run, познат от облачния Office 365. Поддръжката на Office 2019 ще бъде 5 години с допълнителни 2 години, което значи - до 14-и октомври 2025-а. Microsoft също се опитва да премахне ProPlus версията на Office, защото тя не съвпада с цикъла на ъпдейти на Windows 10. 

Какво означава това за вас?

Ако сте сред онези потребители, които продължават да използват Windows 7 или 8.1, това означава, че няма да можете да използвате Office 2019. За всички останали, вече преминали към Windows 10, ъпдейтите на новия Office ще идват заедно с тези за операционната система. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.