Tyxo.bg counter

Apple подготвя нов дизайн за приложението iBooks

Apple ще обнови своето приложение за електронни книги, за да се превърне в по-голям конкурент на Amazon – настоящият лидер на пазара на дигитални книги. Apple ще пусне актуализираната версия на iBooks, която ще бъде с ново име: Books, ще има нов интерфейс подобен на iOS 11 App Store, раздел Reading Now и отделна секция за аудиокниги. Засега няма официална дата за дебюта на новото приложение, но се очаква това да се случи през следващите месеци.

Знаят се малко подробности за самото приложение, което към момента се тества. Вероятно то ще разполага с по-опростен интерфейс, ясно показващ кои книги потребителят чете в момента. Освен това ще има и нов магазин за дигитални книги в приложението, който ще бъде подобен на настоящия дизайн на App Store. Това може да означава, че Apple планира да направи намирането на нови книги през приложението по-лесно – чрез категоризирането им в дигиталния магазин. Наскоро компанията премести аудиoкнигите от приложението Music в iBooks, но един отделен раздел за аудиокниги ще ги направи по-лесно достъпни за клиентите.

Също така се появи информация, че от Apple са наели водещ специалист от Audible – притежаваната от Amazon платформа за аудиокниги – който да им помогне за подобряването на електронните книги. Приложението iBooks остава едно от малкото на Apple, които не са ъпдейтвани от много отдавна.

Услуги като App Store, Apple Music и iCloud през последните няколко години донесоха значителни печалби на компанията. Очевидно от Apple не искат да пропуснат възможността да капитализират пазараза на електронни и аудиокниги, който стана изключително популярен, но и същевременно е доминиран от Amazon.

Apple обаче не е единственият технологичен гигант, който се опитва да се конкурира с Amazon и да привлече повече читатели към платформата си. По-рано тази седмица Google откри нова секция за аудокниги в Play Store, която отдавна беше очаквана, тъй като там се продаваха електронни книги, но не и аудикниги – поне досега.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.