Tyxo.bg counter

Как да получим Windows 10 Fall Creators Update веднага

Съвсем кратък и ефективен гайд за нетърпеливите

Windows 10 Fall Creators Update официално се появи на бял свят на 17-и октомври с доста интересни новости, но това не означава, че потребителите са го получили на тази дата. Microsoft пуска ъпдейтите си на порции, но ако сте нетърпеливи и искате да имате това обновление, има начин да си го свалите ръчно с малко усилия.

Добре е да знаете, че Windows 10 Fall Creators Update автоматично оценява компютрите, на които ще се инсталира, за да се избегнат досадни бъгове, несъвместимост и технически проблеми, подобни на тези от 2016-а при Windows 10 Anniversary Update. В този ред на мисли, Microsoft не окуражава подобни "задни вратички" при инсталациите на ъпдейти, каквито сме на път да ви представим. Така че - продължете да четете на свой риск.

Как да свалите Windows 10 Fall Creators Update

Преди да преминете към крути мерки проверете дали Windows 10 Fall Creators Update не е наличен за системата ви. Отворете старт менюто и след това изберете Settings > Updates & Security > Windows Update. Статусът в горната част ви информира дали компютърът ви е в крак с последните ъпдейти и кога за последно е правена проверка за налични обновления. Изберете опцията Check for updates, за да проверите ръчно дали няма да сте сред късметлиите, които ще видят ето този прозорец:


Как да получим Windows 10 Fall Creators Update веднага

© Мариян Славов, pcworld

Ако нямате подобна опция, можете да накарате инсталацията да стартира, използвайки сайта на Microsoft, който предлага ъпдейти по желание още от ранните дни на Windows 10. 


Как да получим Windows 10 Fall Creators Update веднага

© Мариян Славов, pcworld

Просто натиснете бутона Update Now - след това асистентът на Win10 ще сканира компютъра и ще стартира процеса по ъпдейт към Windows 10 build 16299, който всъщност е така желаният Fall Creators Update. Съветваме ви да направите бекъп на важните файлове, както при всички подобни операции. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.