Tyxo.bg counter

Microsoft пуска браузъра Edge за iOS и AndroidПреодоляването на бариерите между персоналните компютри и телефоните е една от най-големите цели на Windows 10 Fall Creators Update, който ще се появи на 17-и октомври. В четвъртък Microsoft представи тази инициатива, като обяви, че браузърът на Windows 10 Edge ще бъде съвместим с Andorid и iOS. Компанията също така обнови Arrow Launcher за Android и сега той се нарича Microsoft Launcher. Потребителите на Arrow ще получат автоматичен ъпдейт, а всички останали могат да свалят MS Launcher от Play Store.

Липсата на Edge за мобилни устройства е очевиден пропуск в стратегията на Microsoft. Това се променя от този момент – желаещите могат да се регистрират, за да изпробват Edge в iOS, а Android версия скоро ще бъде налична, обещаха от компанията. За целта обаче потребителите трябва да са членове на програмата Windows Insider Preview.

Мобилният Edge се синхронизира с профила в Microsoft, така че цялата информация, запаметена в браузърa, ще е под ръка, независимо на какво устройство работите. Към момента не е ясно дали колекцията от електронни книги от Microsoft Store също ще има възможност да бъде синхронизирана, но това е твърде вероятно, с оглед на желанието на Microsoft да превърне Edge в електронен четец.

В мобилната версия на Edge също така е включен бутон "Продължи на компютъра", който ще пренесе всичко, което виждате на мобилното устройство - на екрана на компютъра. Edge няма възможностите за синхронизация с Chrome, но това все пак е солиден старт.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.