Tyxo.bg counter

Напълно безплатни за всички стават приложенията от пакетите Apple iLife и iWork

За купувачите на нови iPhone и iPad устройства на Apple приложенията от iLife и iWork пакетите са безплатни още от 2013 г. насам, но сега от тях вече могат да се възползват всички желаещи, без да се налага да си купуват нови джаджи и да плащат между $5 и $20 за съответния софтуер. По-долу можете да намерите и директни линкове към програмките.

Безплатният софтуер е една от любимите ни „благини“ от Световната мрежа, затова просто няма как да не приветстваме решението на Apple да допринесе към увеличаването му, добавяйки към морето някои от своите най-популярни и доскоро платени приложения. Казано по-точно, тази седмица компанията е направила безплатни всичките си приложения от офисния пакет iWork, както и тези и от пакета iLife за обработка на звук и видео. Доскоро тези приложения се предлагаха на цени от $4,99 до $19,99.

Тук е мястото да отбележим, че за купувачите на нови iPhone и iPad устройства на Apple приложенията от iLife и iWork пакетите са безплатни още от 2013 г. насам. Сега обаче въпросните софтуерни програми стават достъпни за сваляне от всички желаещи, като за използването им не е нужно да се купува ново устройство. Има обаче един важен нюанс – устройството, на което ще се използват, все пак трябва да поддържа достатъчно нови версии на фирмените операционни системи – в случая с iWork например е нужна macOS 10.12 и по-нова или iOS 10.0 и по-нова.

Интересното е, че от Apple не съобщават специално за промените в ценовата си политика по отношение на въпросните приложения. На 18 април обаче на фирмения сайт за технологична поддръжка се е повило съобщение гласящо, че фирмите и училищата, които си сътрудничат с Apple по програмата Volume Purchase Program, могат да си свалят безплатно приложенията Pages, Numbers, Keynote, GarageBand и iMovie.

Остана само да предоставим и директните линкове за сваляне на приложенията от съответните онлайн магазини на Apple. Ето ги и тях: Pages (macOS, iOS), Numbers (macOS, iOS), Keynote (macOS, iOS), GarageBand (macOS, iOS), iMovie (macOS, iOS).

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.