Tyxo.bg counter

Български софтуер улеснява уеб-интеграцията на MS Office приложенията

Интеграцията на Word, Excel и Outlook става в реално време с помощта на софтуерния продукт Glue for Office, представен за първи път на Bulgaria Web Summit 2017. Според неговите създатели от компанията Tick42, той може да спести доста време и труд на разработчиците.

Разработката на софтуер е сравнително нова технологична сфера, но развитието в тази област напредва доста бързо и непрекъснато се появяват нови инструменти и улеснения за създателите на приложения. А за немалко от тях принос имат и български компании. Благодарение на един нов такъв инструмент например Microsoft Office приложенията вече могат да се интегрират в реално врее с уеб приложения на други разработчици.


Това става възможно благодарение на Glue for Office – нов софтуер, представен от българската ИТ компания Tick42 по време на мероприятието Bulgaria Web Summit 2017 в София. Инструментът е предназначен за уеб разработчици и позволява техните приложения да използват лесно Word, Excel и Outlook. С него уеб приложенията могат да съхраняват данни на сървърите на разработчика, да валидират тези данни, да ги одитират и да контролират достъпа до тях, докато потребителите работят с приложенията от Microsoft Office, с които са свикнали, информират от Tick42.

Тъй като осигурява интеграция в реално време между тези приложения и вътрешни и външни уеб приложения, разработчиците могат по-лесно и ефективно да балансират между нуждите на бизнеса и изискванията на потребителите за пълноценен десктоп софтуер, отбелязват още от компанията-създател на приложението. Казано накратко, това означава по-малко работа за разработчиците и по-щастливи потребители.

Инструментът Glue for Office вече е достъпен за разработчици и може да бъде свален от продуктовия сайт на компанията. Разработчиците на софтуера ще се радват да получат обратна връзка, както и коментари и въпроси за него, добавят от Tick42.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.