Tyxo.bg counter

Уебсайт на BBC за Олимпийските игри е базиран на българска технология

Компанията има дългогодишна експертиза в областта на издателския и медиен бизнес, а сред клиентите й в този бранш освен BBC, са още Press Association, Euromoney и др.

Уебсайтовете BBC Sports и Olympics 2016 на британската медийна група BBC, които отразяват започналите в събота Олимпийски игри в Рио Де Жанейро, са базирани на технология на българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст“. Системата, базирана на семантичното хранилище GraphDB на „Онтотекст“, улеснява обогатяването, както и достъпа до свързано съдържание за спортния форум, който ще продължи до 22 август.

„Онтотекст“ е един от водещите разработчици на решения в областта на семантичните технологии. Компанията има дългогодишна експертиза в областта на издателския и медиен бизнес, а сред клиентите й в този бранш освен BBC, са още Press Association, Euromoney и др.

Технологията е използвана и преди при динамичното публикуване на съдържание на сайта на BBC, отразяващ предишните летни Олимпийски игри в Лондон през 2012 г., както и отделни уебсайтове, посветени на европейски и световни първенства по футбол. Концепцията за свързани данни и свързано съдържание е в основата на информационната архитектура на BBC, a „Онтотекст“ е техен доставчик на решения за свързани данни още от 2008 година.

„Онтотекст“ е част от групата на „Сирма Груп Холдинг“ АД, която наскоро приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.