Tyxo.bg counter

PHP конференция скоро събира у нас големите имена в областта

Изтъкнати представители на световната PHP общност идват в София за Bulgaria PHP Conference 2015 за да споделят своя опит с програмистите, а компаниите-разработчици и работодателите ще могат да се огледат и за подходящи кадри.

За първи път у нас PHP разработчиците ще имат възможност да присъстват на свой професионелн форум на родна земя и това ще стане съвсем скоро. В периода 25-27 септември в София ще се проведе Bulgaria PHP Conference - събитие, което ще събере над 450 специалисти в областта на програмния език PHP от страната и чужбина.

Според организаторите (българската PHP потребителска група и уеб хостинг компанията SiteGround). лектори на конференцията са 25 световно известни имена в бранша от САЩ, Канада, Германия, Белгия, Швейцария, Полша, Италия, Финландия и други европейски страни. В редиците на лекторския състав се открояват имена като Себастиан Бергман (създател на PHPUnit -стандарта при тестване на PHP приложения), Лари Гарфилд (активен контрибутор към Drupal платформата и главен архитект на системата за бази данни на Drupal 7), Емануил Славов (специалист по качество и сигурност - Komfo), Адам Кълп (консултант в Zend Technologies и организатор на PHP конференции), Славей Караджов (старши консултант в Zend), Кал Еванс (PHP евангелист и организатор на редица конференции и PHP групи в САЩ) и други, които са допринесли много за общността. 

Събитието се организира за първа година, но целта е то да се превърне в традиционен форум, който да не отстъпва по качество на големите европейски и американски такива, но да е на по-достъпна цена, отбелязват още организаторите. Те също така са се постарали да създадат приятна атмосфера, която да стимулира комуникацията и доброто настроение на посетителите. Според официалната информация, те ще предоставят обяд и кафе паузи и в двата конферентни дни, ще организират Хакатон с награди за победителите и афтър парти с безплатна консумация на напитки и храна.  


PHP конференция скоро събира у нас големите имена в областта

© PCWorld България, pcworld

Не на последно място трябва да се отбележи и силният фокус на конференцията върху създаване на условия за разговор и контакт между работодатели и специалисти. PHP специалистите, които търсят работа, ще имат възможност да разговарят на живо с работодателите и да обменят информация и контакти в специално изграден за целта Recruiter's corner.

Още подробности за Bulgaria PHP Conference 2015, както и билети за събитието, могат да се намерят на неговия официален сайт.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.