Tyxo.bg counter

Колко бързо може да се създаде компютърна игра?

На този въпрос ще отговорят участниците в предстоящия четвърти по ред хакатон по бързо създаване на видео игри в Белград, в който те трябва да се справят със задачата за по-малко от 24 часа. Организаторът на конкурса Nordeus отправя покана за участие към всички български разработчици.

Компанията Nordeus, известна като издател на популярната спортна онлайн игра Top Eleven -Be a Football Manager, организира четвърти по ред Nordeus хакатон по бързо програмиране на видео игри, който ще се проведе на 13-ти декември 2014 в Белград. В официално съобщение до редакцията, компанията отправя покана за конкурса и към българските разработчици и дизайнери които искат да преборят сили с конкуренцията и да докажат своят талант и творчество. Предизвикателството е да се създаде най- добрата онлайн игра само за 24 часа, в сградата на Nordeus в Белград.

Запалените разработчици и дизайнери на видео игри от България и региона ще имат възможността да демонстрират своите умения в работна среда близка до тази на големите компании в игралната индустрия, добавят още от Nordeus. Най-добрите проекти ще бъдат наградени с игрови конзоли, мобилни телефони, таблети и други видове хардуер. Всички състезатели ще получат собствено пространство за работа, необходимото оборудване, храни, напитки, както и възможност за приятна почивка в стаята за релаксация, която ще е на разположение 24 часа, за всеки, който желае да се отпусне, да поиграе някоя видео игра, билярд или нещо друго.

Всеки, който желае да се състезава на хакатона, може да се запише самостоятелно или с приятели- като екип, на официалния сайт на хакатона най- късно до 26 ноември 2014 г. Индивидуалните участници ще бъдат разделени на отбори от Nordeus, в зависимост от техните умения. Тази година ще има участници от Гърция, Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Македония, Румъния, Великобритания и, разбира се, България.

Общо 12 отбора ще участват в конкурса, където ще се конкурират за създаване на най-добрата видео игра по определена тема, която ще се оповести в деня на конкурса. Журито ще вземе решение за победителите по категории, както и  за цялостното състезание. Наградите за първите три места ще са в категории  мултимедийна презентация, техническа сложност и геймплей. На всеки избран участник ще бъде осигурено работно пространство и необходимото оборудване. Нещо повече, всички разходи за транспорт и храна ще бъдат поети от Nordeus,  така че единствената грижа на участниците е да се концентрират единствено върху тяхната работа, подчертават организаторите.


Колко бързо може да се създаде компютърна игра?

© PCWorld България, pcworld

Тези, които няма да имат възможността да участват в хакатона на Nordeus, могат да следят  събитието на живо от официалната му уеб страница. Игрите, които ще се разработят по време на събитието, както и постоянните актуализации ще могат да бъдат изтеглени от същата уеб страница. Играчите и зрителите ще имат възможността да гласуват за предпочитан от тях проект, а неговите създатели ще спечелят специална награда.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.