Tyxo.bg counter

Мобилно приложение ще следи и парламентарните избори

С приложението “Парламентарни избори 2014”.потребителите на Android устройства ще могат автоматично да подават сигнали за нередности в изборния ден и да следят в реално време резултатите от екзит пол проучванията.

Малко повече от две седмици преди поредните парламентарни избори у нас вероятно много хора все още не са решили за кого точно да гласуват. Каквото и да е решението обаче, със сигурност за всички ни е важно изборите да са максимално честни. Един от начините да се постигне максимума от тази цел е всички, които видят нередност и искат бързо да я документират и сигнализират за нея, да могат да го направят възможно най-бързо и лесно. Именно това е задачата на ново българско приложение, наречено “Парламентарни избори 2014”.

Зад въпросното приложение стои същият разработчик, който през пролетта предложи приложение и за Евроизборите, а заявените от компанията цели са същите – 1) всеки, който си го е инсталирал, да има възможността автоматично да подава сигнал за нередност в изборния ден, и 2) чрез него да се следят резултатите от екзит половете в реално време. 


Мобилно приложение ще следи и парламентарните избори

© PCWorld България, pcworld

Както подчертават от dsi.bg, приложението е напълно безплатно и без реклами, с максимална достъпност. То може да се свали лесно от Google Play Store от всеки с Android смартфон. В секцията за сигнал при злоупотреба може да се направи снимка на съответното нарушение, да се опише с текст и да се изпрати автоматично като сигнал, а допълнително с информативна цел е посочен и телефонът на МВР за нарушения в изборния ден.


Мобилно приложение ще следи и парламентарните избори

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.