Tyxo.bg counter

Кои са най-производителните смартфони към февруари 2017?

Отговор на този въпрос ни дава обичайният източник – редовният рейтинг на разработчиците на тестовата програма AnTuTu . Според него лидерите в класацията за най-мощните смартфони за последното полугодие са Apple iPhone 7 Plus и iPhone 7. Вижте и останалите ...

Производителността не винаги е основният критерий за избор на смартфон, но със сигурност винаги е фактор, който има значение, ако апаратът ще се използва и за забавления с игри и мултимедия. Затова е важно от време на време да си „сверяваме часовника“, като например следим особено популярния и често цитиран напоследък източник на недвусмислена информация за този показател – рейтингите на разработчиците на тестовата програма AnTuTu. Във всеки случай, и точно това правим и ние и ето,че откриваме свежи данни за най-производителните смартфони. Рейтингът отразява състоянието на пазар към края на февруари тази година.

 

Преди да ви го покажем обаче, редно е да кажем няколко думи за самия рейтинг. В него оценката за производителността на всеки модел представлява средно-аритметична стойност от измерванията в не по-малко от 2000 теста, проведени от потребителите на бенчмарка AnTuTu в периода от 1 до 28 февруари 2017 г. Т.е. устройствата, които са тествани по-малко от 2000 пъти, не попадат в този рейтинг. Неговите съставители уточняват също, че, макар да съдържа китайски модели, класацията всъщност не включва данни от китайския пазар, тъй като за него се прави отделен рейтинг на китайската версия на AnTuTu. Е., след всички тези уговорки, ето я и самата класация на най-производителните смартфони на пазара към края на февруари 2017:


Кои са най-производителните смартфони към февруари 2017?

© PCWorld България, pcworld

Както се вижда, първото място с 181807 точки се заема от смартфона Apple iPhone 7 Plus, следван от своя по-малък брат iPhone 7 с 173575 бала. И двата смартфона са базирани на еднокристална система в чип (SoC) A10 Fusion, която вече половин година от момента на излизането си помага на смартфоните на Apple да се държат на върха на списъка. На трето място с резултат 162423 бала е китайският смартфон OnePlus 3T, базиран на SoC Snapdragon 821. Класираните на четвърто и пето място апарати също са с произход от „Поднебесната империя“ - смартфоните LeEco Le Pro3 и OnePlus 3. Едва след тях идват по-познатите за потребителите по нашия край от света телефони като Moto Z, ZTE Axon 7, ASUS ZenFone 3, Xiaomi Mi 5S и Xiaomi Mi 5S Plus. Интересно е да се отбележи, че шест от влизащите в първата десетка Android-смартфони са базирани на SoC Snapdragon 821.  

Освен горния общ рейтинг разработчиците на AnTuTu предоставят още две диаграми, илюстриращи и Топ 10 класации по отделно за двете водещи операционни системи - Android и iOS.


Кои са най-производителните смартфони към февруари 2017?

© PCWorld България, pcworld

 


Кои са най-производителните смартфони към февруари 2017?

© PCWorld България, pcworld

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.