Tyxo.bg counter

Хакери удариха приложението на Under Armor - MyFitnessPal

В следствие на атаката са източени лични данни на над 150 милиона акаунта

В четвъртък вечерта, след затварянето на финансовите пазари, американската компания за спортна екипировка Under Armor обяви, че нейното приложение MyFitnessPal е било ударено от хакери. Според изявлението на компанията пробивът е предизвикал изтичане на данни от 150 милиона акаунта."Разследването показва, че засегнатата информация включва потребителски имена, имейл адреси и хеширани пароли, по голямата част от които базирани на функцията за хеширане bcrypt", допълниха от организацията, като са категорични, че данни от платежни карти не са засегнати.

Понастоящем Under Armor уведомява потребителите на MyFitnessPal за нарушението чрез имейли и съобщения в приложението и призовава всички да променят паролите си.

Благодарение на придобиването на няколко компании за фитнес приложения, включително MyFitnessPal, Under Armor натрупа огромни количества данни както за професионални спортисти, така и за фитнес ентусиасти. Компанията дори твърди, че има най-голямата база данни за поведението на спортистите, включително статистики, включващи тренировки, хранене, сън и т.н. Според компанията този масив се използва за създаването на по-умни уредите.

Данните помогнаха на Under Armor да се превърне от производител на облекло в компания за спортни постижения и технологии, съперничеща дори на мастодонти като Nike. В свързаните с Armor фитнес платформи влизат UA Record, MapMyFitness, Endomondo и MyFitnessPal, като всички те работят с Amazon Web Services.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.