Tyxo.bg counter

Как да използваме Find My Mobile за окриване на изгубен Samsung Galaxy?

Google също предлага подобно приложение за устройствата с Android, но услугата на Samsung дава далеч повече функционалности

Ако току що сте загубили чисто новия си Samsung Galaxy, не се притеснявайте. Всичко е ОК! Функцията Find My Mobile на Samsung е на линия, именно за да ви помогне. Тя е напълно безплатна и ако сте си направили профил в Samsung, когато сте въвеждали настройките на вашия телефон за първи път, този инструмент вече е на ваше разположение.

Ако пък не сте изгубили устройството си, вместо да чакате и да се надявате това да не се случи точно на вас, отделете няколко минути и го направете сега, за да сте сигурни, че ако ви се наложи, Find My Mobile ще ви бъде под ръка.

 Всъщност Google вече предлага подобно приложение за всички устройства с Android и това е добре, но услугата на Samsung за собствените им устройства ви дава далеч повече функционалности. Имайте предвид обаче, че не всички оператори поддържат Find My Mobile, така че, ако не можете да намерите тази опция на вашето Galaxy устройство, операторът ви може да предложи своя собствена версия на подобен инструмент или да изтеглите приложението Find My Device от Google Play.

Настройка

Както казахме вече, ако сте влезли в профила си в Samsung по време на първоначалната настройка на устройството, функционалността Find My Mobile вече е на линия.

Но все пак проверете, като потърсите приложението в Settings (Настройки). Друга възможност е да последвате следното указание: Settings > Lock Screen and Security > Find My Mobile. Ако бъдете подканени от системата, влезте в профила си в Samsung, за да активирате функцията.


Как да използваме Find My Mobile за окриване на изгубен Samsung Galaxy?

© Иван Гайдаров, pcworld

Най-добрият вариант е да включите всички опции, свързани с функцията. Дистанционното управление ще ви позволи да правите неща като принудително дистанционно архивиране, извличане на дневници за повиквания и съобщения, активиране на функции за пестене на батерията и т.н. Услугата за местоположения на Google пък предоставя по-точна информация за местоположението ви, което е от голямо значение за проследяването на изгубено устройство. Функцията за получаване на последно местоположение ще следи батерията на устройството и ще ви покаже последната активна позиция, преди тя да се изхаби.

Проследяване

Samsung няма приложение, което можете да използвате на друг телефон, за да проследите изгубено устройство. Вместо това обаче можете да използвате всеки мобилен или настолен браузър, за да посетите findmymobile.samsung.com. След като веднъж сте там, влезте в профила си и изберете устройството, което търсите.

Ако то е включено, ще видите моментното му местоположение и процента на батерията. Изскачащ прозорец ще ви даде достъп до няколко възможни опции:

- Ring (Позвъняване)

- Lock (Заключване

- Erase data (Изтриване на данни)

- Back up (Резервно копие)

- Retrieve calls and messages (Извличане на повиквания и съобщения)

- Unlock (Отключване)

- Extend battery life (Удължаване на живота на батерията)

- Set guardian (Функция за контрол на достъпа)


Как да използваме Find My Mobile за окриване на изгубен Samsung Galaxy?

© Иван Гайдаров, pcworld

Значението на повечето функции се разбира от само себе си, но някои изискват обяснение. Например опцията за извличане на повиквания и съобщения ще ви синхронизира с изгубеното устройство и ще ви покаже последните 50 обаждания и съобщения, допълнени с телефонни номера.

Тази за удължаване на живота на батерията ще ви даде възможност да проследите местоположението на телефона по-дълго време. И накрая, опцията Set Guardian ви позволява да посочите свой приятел или член на семейството като човек, който може да влезе вместо вас във Find My Mobile, за да проследи или контролира вашето устройство.

 

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.