Феновете на World of Warcraft и Overwatch може би са се разминали със сериозна заплаха. Експертът по сигурност в Google Травис Орманди разкри, че почти всички гейм заглавия на популярния разработчик - включително гореспоменатите две - са били уязвими на особен DNS експлойт, който позволява на хакери да използват Blizzard Update Agent за собствени цели. 

След като отвлекат този ъпдейт клиент, зложелателите могат да получат достъп до компютъра на жертвата и да инсталират различни троянски коне, вируси и други подобни програми, с които пък да откраднат важна лична информация - пароли, кредитни карти и лични данни. 

Добрата новина е, че за всичко това се пише вече в минало време. Blizzard са пуснали пач, който решава проблема в краткосрочен план, докато компанията разработи по-дълготрайно решение. Засега няма данни някой да се е възползвал от тази уязвимост в Update Agent на Blizzard, но откриването и показва сериозни проблеми в сигурността на игрите и иралните платформи, които имат по-различни защити от да речем сайтове на банки.