Tyxo.bg counter

Случвало ли ви се е да не помните къде сте паркирали? Google Maps с нова функция!

Ние не знаем защо на Google отне толкова дълго време, за да добави функцията за маркиране на мястото за паркиране в Google Maps...

Случвало ли ви се е да паркирате колата някъде в мола, например, и след това да не помните точно къде? Започвате да се лутате и чудите къде оставихте колата.
Е, някои по-умни хора, по-често мъже, отколкото жени, си правят снимки с телефона на мястото, на което са паркирали, за да не се налага да помнят. Но това си има и своите недостатъци, разбира се. Телефонът ви се пълни с излишни снимки.
Michael Simon от PCWorld ще ви обясни как да използвате наскоро добавената функция за отбелязване на мястото ви за паркиране в Google Maps.
Новата опция в Google Maps позволява ръчно да отбележите вашето място за паркиране, да си водите бележки и правите снимки.
Най-накрая от Google Maps разбраха за главоболията, свързани с паркирането и добавиха опция, която да показва къде сте паркирали - дълго чакана екстра, която най-сетне Google се сетиха да добавят.
Google отдавна предлагат  карта за паркинг напомняне в Google Now, но тя не е била особено съвършена. С най-новата версия на приложението Maps за iOS и Android, нещата стават по-лесни, само с едно докосване.  


Случвало ли ви се е да не помните къде сте паркирали? Google Maps с нова функция!

© PCWorld България, pcworld

Когато докоснете синята точка на местоположението на картата на Android телефона си, ще видите нова точка „Save your parking“ (или „Set as parking location“ при iOS), която ще ви помогне да отбележите позицията си, директно в Maps.
След като я докоснете Google Maps автоматично ще запази вашето текущо положение вътре в Maps и ще добави напомняне към вашия плот.
Въпреки това, докато тя определя местоположението ви, може да нахвърляте някакви бележки за забележителности на същия екран, както и да добавите снимка. Освен това има и известяване за паркинги с времево или зонално паркиране, както и възможност за споделяне на вашата информация, като изпраща бележки за адреса и линк до местоположението в Maps.  
За отбелязване е функцията, в допълнение към автоматичното откриване на паркинг в Google Maps за iOS, която автоматично добавя вашето местоположение на паркиране на картата, когато оставите колата си. От Google вече добавиха и Timeline опция за iOS приложението, която осигурява достъп на iPhone потребителите до историята на техните пътувания, подобно на Android потребителите, които я имат от години.
Новата версия на Maps може да изтеглите от Play Store и iOS App Store.  

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.