Tyxo.bg counter

Защитата на HP EliteBook става по-здрава с технологията Sure Click

Технологията HP Sure Click въвежда интересен нов подход за уеб защита – чрез сигурна браузърна сесия, стартирана във виртуален хардуер. Тя ще допълва инструментите за сигурност в новите HP EliteBook машини, които ще излязат по-късно през годината.

Една доста голяма част от компютърните зарази в днешно време се дължат на невнимателни кликания от страна на потребителите, докато сърфират из опасните дебри на Мрежата. Затова все повече браузъри прилагат т.нар. Sandboxing техники, с помощта на които предотвратяват вероятност някой непослушен малуер да „избяга“ от браузърната среда. Технологията HP Sure Click обаче въвежда интересен нов подход за уеб защита – като осигурява сигурна браузърна сесия, стартирана във виртуален хардуер.


Според официалната информация от компанията HP, новата HP Sure Click защита ще се появи първо в компютъра HP EliteBook x360 1030 G2, който ще излезе през пролетта. През втората половина на годината въпросното решение ще влезе и в други машини от фирмената серия Elite.

Новата технология за уеб-защита е разработена съвместно с компанията Bromium, специализирана в предлагането на т.нар. „виртуален хардуер“. Представителите на този разработчик вярват, че виртуализацията е най-доброто решение за РС защита, на което се дължи и идеята за изолиране на браузъра в нещо като виртуална машина.

sandboxing

Основната идея тук е Sure Click да се задейства без нужда от потребителска намеса, Всеки път, когато потребител посети даден уебсайт Sure Click се включва, осигурявайки малък виртуален слой между браузъра и останалата част на системата. Именно този слой, на свой ред, ще защитава потребителите на Elite 360 и техните данни.

А това е важно, защото, както всички знаем, защитата е от първостепенна важност в потребителските РС машини. Ако се съмнявате в това, може да питате някой, който е пострадал от атака на криптиращи данните ransomware атаки ...Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.