Tyxo.bg counter

Deseat.me — един лесен начин да се изтриете от ... интернет

Тази нова уеб услуга дава възможност за изтриване на цялото цифрово съществувание на потребителя само с няколко клика.

За повечето съвременни хора животът без интернет е почти немислим. Но има и случаи, когато на човек може да му се прииска да скъса завинаги със Световната мрежа или поне да изчезне безследно от нея. А това мопже да се окаже доста трудна задача, особено ако досега този човек е бил активен потребител на социал;ните мрежи и всевъзможни уеб услуги.

Отчитайки и тези потребности, преди време написахме специален наръчник за „дигитално самоубийство“, но, разбира се,и в това отношение технологиите се развиват, а ние научаваме нови начини за „укриване“. Най-пресният, за който научихме, е една много любопитна услуга, наречена Deseat.me. Според уверенията на разработчиците, тя дава възможност за изтриване на цялото цифрово съществувание на потребителя само с няколко клика.

За да се възползвате от този универсален унищожител на цифрово присъствие в интернет, трябва първо да се оторизирате пред услугата – нещо, което можете да направите посредством своя акаунт в Google. След това се стартира сканиране на приложенията и онлайн  услугите за наличието на свързани акаунтни данни. След като този процес завърши, Deseat.me предлага списък с препратки за директно изтриване на откритите акаунти за всяко приложение или услуга, за които сте се регистрирали.


Deseat.me — един лесен начин да се изтриете от ... интернет

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, едва ли е нужно да подчертаваме, че тази услуга трябва да се ползва внимателно, ако не искате след това отново да регистрирате важни свои акаунти. Дори да решите да не са самоизтривате изцяло от Интернет обаче, Deseat.me може да помогне и с откриването на стари, отдавна неизползвани и ненужни регистрации.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.