Tyxo.bg counter

Mega-Fail: Продажбите на Galaxy Note 7 спират напълно и навсякъде

Samsung спира напълно продажбите на Galaxy Note 7 и призова потребителите да прекратят използването на проблемния фаблет.

 В миналото неведнъж е имало случаи на изтегляне на дефектни продукти от пазара, но случаят с възпламеняващия се Galaxy Note 7 изглежда ще класира многострадалния таблетофон сред най-големите неудачници.  От компанията Samsung буквално преди часове обявиха официално, че ще помолят „мобилните оператори и търговските си партьори по цял свят да прекратят напълно продажбите и обмена на смартфони Galaxy Note 7 до приключването на разследванията на съобщенията за нови случаи за запалване на такива устройства“.

От южнокорейския гигант за пореден път подчертават, че безопасността на потребителите за тях е над всичко останало и се обръщат към собствениците на Galaxy Note 7 по цял свят с молба да изключат своите смартфони и да прекратят използването им.

“Собствениците на Galaxy Note 7 от първата партида или наа заменена версия на апарата трябва да изключат своето устройство и да се възползват от достъпните средства за защита на потребителите”, казва компанията в своето официално изявление.

Въпросното изявление за прекратяване на продажбите идва почти веднага, след като стана известно, че Samsung е спряла временно производството на смартфони Galaxy Note 7 поради съобщения за нови случаи за запалване на устройства и от новата, уж коригирана партида.


Mega-Fail: Продажбите на Galaxy Note 7 спират напълно и навсякъде

© PCWorld България, pcworld

Междувременно Федералното управление за гражданска авиация на САЩ  (FAA) за втори път настоятелно препоръча на пътуващите със самолети да не използва на борда, да не зарежда и да не слага заедно с други вещи в багажа смартфони Samsung Galaxy Note 7.

АКТУАЛИЗАЦИЯ:

Официално становище на Samsung във връзка със Samsung Galaxy Note7

Във връзка с последните новини около  Samsung Galaxy Note7, бихме искали да уверим, че сигурността на българските потребители е гарантирана, тъй като официално продажбите на Samsung Galaxy Note7 в България още не са започнали.

В полза на безопасността на нашите клиенти,  ние спряхме продажбите и подмяната на Galaxy Note7 на глобално ниво и следователно спряхме производството на устройствата.

Ако все пак има български потребители, които притежават оригинален или подменен нов Galaxy Note7, трябва да изключат устройството, да не го използват, и да се свържат с центъра за обслужване на клиенти на номер 0800 111 31 възможно най-скоро.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.