Tyxo.bg counter

Samsung ще възстанови продажбите на Galaxy Note 7 от 28 септември?

Неотдавнашните проблеми с батерията на фаблета Galaxy Note7 принудиха Samsung да прекрати продажбите на модела и да изтегли от пазара към 2,5 млн. вече продадени устройства. Компанията обаче вече е намерила решение, така че продажбите скоро ще започнат отново.

Едва ли е останал някой, който да не е разбрал за проблемите с батерията на фаблета Galaxy Note 7 – от втората на септември почти всички специализирани медии тръбят за опасностите от пожар, свързани с дефектните акумулатори. Тези принудиха Samsung да прекрати продажбите на модела и да изтегли от пазара към 2,5 млн. вече продадени устройства (главно от САЩ).

Според последната информация, обаче южнокорейският гигант вече е успяла да реши проблема и да осигури необходимите количества вече безопасни (да се надяваме) батерии, така че възнамерява скоро да възстанови продажбите. Някои собственици на  Galaxy Note 7, участващи в програмата за сервизно обслужване на Samsung, дори вече са започнали да получават новите си устройства, твърдят онлайн източници.

Пак според тях, представител на производителя е заявил, че продажбите на Galaxy Note 7 в Южна Корея ще бъдат възобновени от 28 септември. Информация за възстановяването на продажбите на модела в други региони засега не се съобщава, но по-рано беше съобщено за намерение за доставките на обновени устройства от днес, 19 септември.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.