Tyxo.bg counter

Как да забраните на Whatsapp да дава телефонния ви номер на Facebook

Има два начина да попречите на Facebook да узнае телефонния ви номер и те са съвсем прости. Вижте ги по-долу.

Социалната мрежа Facebook знае за потребителите повече, отколкото може би им е приятно, но още по-досадното е, че непрекъснато се сдобива с все повече и повече начини да узнава това-онова. Както сигурно вече знаете, от миналата седмица мрежата вече получава и телефонния номер на потребителите на Whatsapp, благодарение на последните промени в правилата за ползване на въпросния месинджър.

Според официалната информация, това споделяне на потребителска информация се прави с цел по-удобно откриване на приятели в социалните мрежи, по-добър подбор и показване на по-релевантно рекламно съдържание за потребителите на Facebook, както и за събиране на статистики с цел по-ефективна борба със спама.

Администраторите на Whatsapp, на свой ред, искат да използват новите правила за употреба на услугата с цел да тестват системата си за оповестяване. Така от летището например ще могат да съобщават за отлагане или отмяна на даден полет, а бенката – за подозрителна активност в потребителския акаунт не чрез SMS, а направо чрез Whatsapp съобщение.


Как да забраните на Whatsapp да дава телефонния ви номер на Facebook

© PCWorld България, pcworld

Какво обаче да правят онези потребители, които все пак не искат да дават телефонния си номер на Facebook (и не неясно още кого)? Е, хубавото е, че все пак има начин да забраните на Whatsapp да споделя номера ви. Това може да се направи или при стартирането на Whatsapp, когато приложението за пръв път показва новите правила за използване на услугата (чрез махане на съответната отметка в долната част на екрана) или от настройките на Whatsapp: Account->Share my account info.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.