Tyxo.bg counter

Вече има ефективно Turbo Speed ускоряване за смартфони, ето как работи

В два от последните си смартфон модела компанията Samsung прилага оригинална технология за оптимизация на производителността, наречена Turbo Speed Technology и позволяваща мобилните приложения да се зареждат 40% по-бързо в сравнение с устройства с двойно повече RAM. Ще ви отнеме само 3 минути да научите как се постига това.

Преди няколко дни компанията Samsung без много шум попълни своята линия от достъпни смартфони Galaxy J с нов модел - Galaxy J2 Pro. От оригиналния модел Galaxy J2 (2016), който беше представен няколко седмици по-рано, той се отличава само с удвоен обем флаш-памет за съхранение (16 вместо 8 GB) и с 2 GB RAM, вместо стандартните 1,5 GB.

На фона на останалите представители от бюджетната серия пък моделите Galaxy J2 и Galaxy J2 Pro се отличават само със светодиодния пръстен Smart Glow и най-вече с новата фирмена технология, наречена Turbo Speed Technology, която позволява приложенията да се зареждат, по думите на компанията, “40% по-бързо в сравнение с устройства с двойно повече RAM”.

Но ако в случая със Smart Glow всичко е пределно ясно, то Turbo Speed Technology беше загадка – към момента на анонса на смартфоните не беше казано почти нищо за това как точно работи въпросната технология. Сега обаче производителят поправя този пропуск.

На официалния YouTube-канал на подразделението Samsung Mobile India се появи интересно видео клипче от цикъла “Как работи …”, където по оригинален и, по-важното, по достъпен и находчив начин се обясняват принципът на работа и особеностите на решението Turbo Speed Technology. Интересно как (и защо) Google не са се сетили да ги приложат в Android по начало .. .Впрочем вижте сами за какво става въпрос:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.