Tyxo.bg counter

Инсталацията на различни видеокарти ще стане по-лесна с DirectX 12

Това обещава Microsoft с обновление в DirectX 12, което ще даде възможност за инсталиране на разнообразни модели видеокарти, включително такива от различни производители.

За геймъри и ентусиасткия графичната производителност на РС системата е от ключово значение, но доскоро те нямаха възможност да я подобряват, ако например разполагат с различни модели видеокарти от различни производители. Използвайки DirectX 12 в Windows 10 обаче, скоро те ще могат да се възползват именно от тази възможност.

Тя ще дойде благодарение на технологията Explicit Multi Adaptor (EMA) в DirectX 12, макар че за правилната реализация на тази функционалност е нужно сериозно вмешателство от страна на разработчика. Защото при неправилна реализация, графичната производителност на РС системата с няколко видеокарти може дори да падне, вместо да се  подобри.

Но тъй като EMA е модул от ниско ниво, в Microsoft са решили да облекчат задачата на разработчиците, като добавят нов абстрактен слой в DirectX 12, позволяващ използването на ресурсите на различни видеокарти с минимално писане на код.

За съжаление, от Microsoft не назовават точна дата за излизането на новия модул за DirectX 12, но обещават, че той скоро щр стане достъпен за публично тестване.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.