Tyxo.bg counter

Google.bg помага да намираме загубени Android смартфони

Собствениците на изгубен или откраднат Android смартфон сега вече могат да го издирват, просто като въведат в търсачката на Google командата “find my phone”. Разбира се, методът ще работи, ако преди това на апарата е инсталирано и задействано съответното мобилно приложение.

Загубата или кражбата на смартфон може да е не просто досадно, но и опасно за личните данни преживяване, а откриването на липсващия апарат често се оказва е почти невъзможна мисия. За да улесни поне донякъде задачата, интернет гигантът Google е решил да помогне в това отношение  (поне що се отнася до Android телефоните) въвеждайки възможност за намиране на “безценното” директно през своята онлайн търсачка Google.com.

Казано иначе, собствениците на Android смартфон, които са се оказали без такъв поради собствената си небрежност или защото някой друг го е харесал особено много, могат да се опитата да открият изгубения апарат с няколко обичайни клика. За целта е достатъчно просто да отворят в браузъра си главната страница на Google.com или Google.bg и да напишат в полето за търсене командата “find my phone”. След натискане на Enter на екрана на десктоп монитора би трябвало да се покаже част от карта с точното местоположение на устройството.

Разбира се, това ще се случи, ако преди това сте инсталирали на апарата си последната версия на съответното мобилно приложение и сте регистрирали устройството си. Когато услугата "Find My Phone" действително открие телефона ви (работейки с точност до няколко десетки метра), ще имате възможност да му дадете ралични задачи: заключване,  изтриване на наличната в него информация (в случай, че е откраднат или загубен безвъзвратно) или звънене на максимално увеличение в продължение на 5 минути. Последното определено ще привлече нечие внимание или ще ви помогне да локализирате скрития апарат, който, например, може да е заритан под дивана след бурна и напоителна вечер с приятели.


Google.bg помага да намираме загубени Android смартфони

© PCWorld България, pcworld

Новата find my phone услуга на Google търсачката доказано работи и в България. Интересно е също, че потребителите на Android Wear-устройства също могат да търсят своите “умни” часовници по аналогичен начин – просто като поръчат на търсачката на Google да го намери (но с командата “find my watch”).

В заключение остана само да припомним, че за търсене на изгубен или откраднат смартфон по-рано милиони Android потребители използваха приложението Android Device Manager, което също по принцип предоставя някои възможности за дистанционно управление.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.