Tyxo.bg counter

Полезен видео урок за работа с PowerPoint в канала на O'REILLY

Днес от официалния канал на O'REILLY в YouTube пуснаха лекция на тема как по-лесно да работим с Power Point 2010 и да създаваме по-добри презентации.

Начините за създаване на PowerPoint презентации се промениха доста в последните две версии на приложението на Microsoft, впрягайки различни нововъведения – от темите и персонализираните layout-и в Office 2007 до възможностите за вграждане на видео и мултимедийните инструменти в Office 2010. С всичко това PowerPoint стана действително интересно приложение за онези от нас, на които често се налага да създават презентации, но в същото време наложи и необходимостта да научаваме наново много от нещата, за които уж знаем как стават.

От друга страна, не е задължително създаването на лесни за използване и ефективни PowerPoint презентации да става по-трудно, само защото приложението за направата им е станало по-модерно и по-мощно. Поне така твърди един от най-новите видеоуроци, публикувани в YouTube канала на O'REILLY Media, в който в продължение на един час можете да научите редица полезни съвети и трикове лично от експертката Стефани Кригер, която е написала три книги за Microsoft Office, включително една за Office 2010 и Office for Mac 2011.

Видео лекцията за PowerPoint можете да видите по-долу, а ако проявявате интерес към още практически видео наръчници от този тип, препоръчваме ви да разгледате целия YouTube канал на O'REILLY, където най-редовно се публикуват такива. Разбира се, за ползването им е необходимо поне прилично ниво на владеене на английски. Ако пък търсите нещо подобно, преведено или създадено на български, има вероятност да го откриете и в секцията с видеоуроци на PC World.

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.